Başkan Zenbilci: Toplumun kalkınması eğitimle mümkün

Sarıçam Belediye Başkanı Ahmet Zenbilci, yeni eğitim ve öğretim döneminin tüm öğrenciler ve öğretmenler için başarılı geçmesini temenni etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Eylül 2012 14:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başkan Zenbilci, yayımladığı mesajında, ?Yeni nesli şekillendiren değerli öğretmenlerimizde geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımızın eğitim öğretim yılını ve ?İlköğretim Haftası'nı içtenlikle kutluyorum.? dedi. Eğitimin hayat boyu devam eden bir süreç olduğunu kaydeden Zenbilci, açıklamasında, ?Kişinin gelişim ve olgunlaşma durumuna göre öğrenme etkinlikleri ve ihtiyaçları değişse de, aile durumu, çevresel etkileşimi ve okul durumu öğrencilerimizin başarı düzeyini etkileyen en önemli sebeplerdir. Ülkemiz her alanda olduğu gibi eğitimde de önemli değişikliklerle emin adımlarla yoluna devam etmektedir. Gelişen ve değişen dünyada ortam şartlarına ayak uydurabilmemiz için gerek toplum olarak gerekse kişi olarak kendimizi geliştirmeli, büyük düşünmeli ve yaşamak istediğimiz ortam şartlarını kendimiz belirleyecek bilgi ve donanıma sahip duruma gelmeliyiz. İşin başında başarıya odaklanmalıyız. Bizlere hayatın engellerini aşmamız hususunda gece gündüz demeden emek veren anne babalarımıza ve öğretmenlerimize sevgi ve saygıda kusur etmemeliyiz.? ifadelerini kullandı.

Toplumun kalkınması, refah seviyesinin yükselmesi, sosyal ve kültürel yönden gelişmesinin eğitimle mümkün olacağını anlatan Zenbilci açıklamasına şöyle tamamladı: ?Bu nedenle gençlerimizin vatanını, milletini seven, bilinçli, milli ve manevi değerlerine bağlı, evrensel konuları takip eden, doğru düşünüp sağlıklı karar veren bireyler olarak yetişmeyi hedeflemeliler. Tüm eğitimcilerimizin ve öğrencilerimizin yeni eğitim ve öğretim döneminin başarılı geçmesini, kazasız, belasız, hayırlı hizmetler sunulmasını yüce rabbimden temenni ediyorum.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber