Ardahan Kapalı Cezaevi'nde yangın

Ardahan B tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda mahkumlar yatakları ateşe verdi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Eylül 2012 20:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ardahan Valisi Seyfettin Azizoğlu, B Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda bir mahkum tarafından çıkarılan yangının kontrol altına alındığını ve durumun tamamen normale döndüğünü ifade etti.

Ardahan merkez Yeni Mahalle'de bulunan cezaevinde henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan yangınla ilgili bölgede incelemelerde bulunan Vali Azizoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Volkan Aydın adlı mahkumun kendi koğuşundaki malzemeleri ateşe vermekle cezaevinde yangının çıktığını, ancak kimsenin hayati tehlikesinin olmadığını söyledi.

Azizoğlu, ''36 yıla mahkum Volkan Aydın tarafından kendi koğuşunda yangın çıkarılmış. Bu yangından diğer mahkumlar etkilenmiş. Yangından etkilenen 13 mahkumumuz bir de gardiyanımız şuan Ardahan Devlet Hastanesinde tedavi görmekteler. Hiçbir kimsenin hayatı tehlikesi yok'' dedi.

Azizoğlu, yangını çıkaran mahkumun ise ikinci derecede yanık olduğunu ve kendisinin Erzurum'a sevk edileceğini söyledi.


Ardahan B tipi Kapalı Cezaevinde yangın çıktı. Yangını, cezaevinde kalan mahkumların çıkardığı iddia edildi.

İddiaya göre cezaevinde kalan 68 tutuklu, henüz belirlenemeyen sebeple yangın çıkardı. Bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi ve polis sevk edildi.

ÖNCEKİ CEZAEVİ YANGINLARININ BİLANÇOSU

Haziran ayında Şanlıurfa Cezaevi'nde patlak veren ve 13 kişinin ölümüyle neticelenen cezaevi yangınları; Adana, Ceyhan, Gaziantep ve Osmaniye cezaevlerinde eş zamanlı olarak devam etmişti.

Adana Kürkçüler E Tipi Kapalı Cezaevi'nde B-19 Koğuşu'nda başlayan yangında dumandan etkilenen 12 çocuk ve Gaziantep H Tipi Cezaevi'nde siyasi mahkum ve tutukluların kaldığı 3'üncü koğuşta çıkan yangında yaralanan 12 kişiden 6'sı ambulanslarla hastaneye taşındı.

Gaziantep'teki yangını, Şanlıurfa'daki isyana destek için bir mahkumun yatağı yakarak başlattığı anlaşıldı. Osmaniye T Tipi Cezaevi'nde adli tutukluların kaldığı koğuşta kalan tutuklu ve hükümlüler, yatak ve battaniyelere ateşe verdi. Dumanların yükselmesi üzerine cezaevi görevlileri itfaiyeye ihbarda bulundu. Olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi, ambulans ile çevik kuvvet ve özel harekat polisleri sevk edildi. Dumandan zehirlenen biri infaz koruma memuru, diğerleri tutuklu ve hükümlü 23 kişi hastaneye kaldırıldı.


Ardahan B tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda mahkumlar yatakları ateşe verdi. Dumanların yükseldiği cezaevine itfaiye ve ambulans geldi. Jandarma ve polis cezaevi önünde geniş güvenlik önlemi aldı.

DHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber