Okul servisinden bira promosyonu

Haber Giriş : 10 Eylül 2005 19:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir Toplu Taşımacılık ve Servis Hizmetleri Derneği (İZTAD) kişisel okul servislerinin öğrenci kapmak için bira ve sigara ikramı gibi çirkin promosyonlara giriştiklerini belirtmişti.

İZTAD'in, kişisel servis aracı ile taşımacılık yapanların, ticari kaygılarla hareket ederek, öğrencilere zarar verecek promosyonlarının bulunduğuna ilişkin açıklamasına, sektör içinden tepki geldi.

İzmir Otobüsçüler ve Umum Servis Araçları İşletmecileri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Bahri Bostancı, son günlerde bazı gazetelerde yer alan iddiaların, doğru olmadığını bildirdi.

Bostancı, düzenlediği basın toplantısında, ''Öğrencilere bira almak, sigara ikram etmek gibi faaliyetlerde bulunmak çok ağır yaptırımları olan ve mesleki faaliyetin sonlandırılmasını gerektiren eylemlerdir, bunu esnafımızın yapması mümkün değildir'' dedi.

Hasan Basri Bostancı, servislerin, Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerince çok sık denetlendiğini söyledi. Adına tescilli aracı olmayan hiç kimsenin okul ve okul idareleri ile anlaşıp taşımacılık yapamayacağını kaydeden Bostancı, servisçi esnafının kötü gösterilmeye çalışıldığını, bunun maksatlı olduğunu savundu. Bostancı, şöyle dedi: ''Daha önceki yasal boşluklardan yararlanıp, bugüne kadar olduğu gibi öncelikli olarak para kazanmak amacını güden şahıs ve kuruluşlara, korsan taşımacılık yapanlara, bunlara fırsat veren okul yöneticilerine, yasal haklarımızı kullanarak göz yummayacağımızı açıkça belirtiyoruz. Sayın Valimizin yasa, yönetmelik ve yönergelere
uymayarak korsan çalışanlara izin vermeyeceği ve kontrol mekanizmalarını harekete geçireceği inancı içindeyiz.''

habertürk

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber