Hacettepe Üniversitesi Bala Meslek Yüksek Okulu Polatlı'ya taşınıyor

Hacettepe Üniversitesi (HÜ) Bala Meslek Yüksek Okulu Ankara'nın Polatlı ilçesine taşınıyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Eylül 2012 15:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hacettepe Üniversitesi Polatlı Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Ali İhsan Karayiğit, üniversite yönetim kurulu kararıyla Bala Meslek Yüksek Okulu'nun teknik imkansızlıklar nedeniyle faaliyetine 2012 - 2013 eğitim öğretim yılı itibariyle Polatlı'da sürdüreceğini belirtti. Karayiğit, Bala Meslek Yüksek Okulu'nun bazı sorunları olduğunu ve bu sorunların çözülmediğini söyledi.

Hacettepe Üniversitesi Yönetim Kurulu'nun aldığı karar gereği Bala'daki eğitim ve öğretimin Polatlı'da devam etmesi yönünde karar aldığını belirten Prof. Dr. Ali İhsan Karayiğit, ?Önümüzdeki haftadan itibaren Bala'daki eğitim öğretim Polatlı'da devam ettirilecek. Yani bir noktada tümüyle Polatlı'ya taşınmış olacak. 3 programımız var, mobilya dekorasyon, elektronik teknolojisi ve bilgisayar programcılığı. Yaklaşık 3 yüze yakın öğrencimiz var. Yeni gelen öğrencilerimiz de artık Polatlı Meslek Yüksek Okulu'nda eğitim ve öğretime devam edecekler.? dedi.

Polatlı'ya taşınan 3 programın da piyasada iş bulunan rağbet edilen programlar olduğuna değinen Prof. Dr. Karayiğit, Polatlı Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu olarak raylı sistemler okulu açmak için çaba sarf ettiklerini kaydetti. Karayiğit, başvurularının rektörlük ve senato onayından geçtiğini ve YÖK'ün onayına sunulduğunu, ilk aşamada raylı sistemler teknolojisi, raylı sistemler elektronik teknolojisi, ilerleyen zaman içerisinde yol teknolojisi bölümlerini açmak istediklerini ifade etti.

Karayiğit, Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. A.Murat Tuncer ve Polatlı Belediye Başkanı Yakup Çelik'in Polatlı'yı raylı sistemler merkezi oluşturmak için çaba sarf ettiğini, bunun ilçe için çok büyük fırsat olduğunu ve bu çabalara destek olunması gerektiğini ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber