Maliye'de dersbaşı

Haber Giriş : 11 Eylül 2005 07:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ders zili Maliye için de çalacak. Denetim araçları, 12 Eylül'den itibaren okul alışverişinin yapıldığı yerlere konuşlanıp hesap soracak. Maliye 28 Eylül'den itibaren dershaneleri, 12 Ekim'den sonra da okul servislerini denetleyecek...

YENİ eğitim öğretim döneminin başlaması Maliye'yi de harekete geçirdi. Maliye, okul alışverişleri, öğrenci servisleri ile dershanelerdeki vergi denetimlerini artıracak. Ankara Vergi Dairesi Başkanı Cemal Boyalı, okul alışverişinin yoğun olarak yapıldığı yerlerin, oluşturdukları 250 kişilik özel ekiple denetleneceğini söyledi. Boyalı'nın verdiği bilgiye göre, okulların açılacağı 12 Eylül'den itibaren Ankara Defterdarlığı'nca, belge düzeninin yerleşmesini sağlamak için denetim yapılacak.

OKULDA YOKLAMA!

BU kapsamda mal hareketlerini izlemek, vergiyi doğuran olayı anında ve yerinde tespit etmek, vergi kayıp ve kaçağını önlemek ve mükellefleri bilgilendirmek amacıyla, bir vergi denetmeni başkanlığında, özel yetki belgeli yoklama memurları ile yaygın ve yoğun vergi denetimine geçilecek. Yine 12 Eylül'den itibaren okullara servis hizmeti sağlayan araçlarda fiili öğrenci sayıları ile okulların öğrenci kayıtları karşılaştırılacak.

DERSHANE DE VAR

FİİLİ tespitler sırasında, söz konusu mükelleflerin işlemlerini vergi kanunlarına uygun yapmaları yönünde bilgi verilecek. 12 Ekim'den itibaren yapılacak denetimlerde ise yapılan bilgilendirme ve fiili tespitlere uygun olarak çalışılıp çalışılmadığı kontrol edilecek. 28 Eylül tarihinden itibaren de dershanelerde öğrenciler ile dershane kayıtları karşılaştırılarak, fiili tespitler yapılacak ve kontroller sonrasında gereken kanuni işlemler yapılacak.

27 EYLÜL'E KADAR SÜRECEK

MALİYE'NİN okul alışverişlerinin yoğun olduğu bölgelerdeki denetimleri 27 Eylül'e kadar sürecek. Bu dönemde, okul kıyafeti, çanta, kırtasiye malzemeleri, ayakkabı imalatçıları ile bunların toptan ve perakende satışlarının yapıldığı semt pazarları ve alışveriş merkezlerinde, okul kantinlerinde denetimler yoğunlaşacak. Ankara'da özellikle okul alışverişinin yoğun olarak yapılacağı İzmir Caddesi-Sakarya Caddesi-Zafer Çarşısı önünde, Ulus da Anafartalar Caddesi'nde ve gerekli görülen noktalarda Maliye denetim araçları bulundurularak, vatandaşların her türlü şikayet ve ihbarı da anında değerlendirilecek.

star

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber