Türkoğlu: PKK'nın dayandığı güç, Kürt halkı değil uluslararası güçlerdir

AK Parti Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu, PKK'nın dayandığı gücün Kürt halkı değil, uluslararası güçler olduğunu söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Eylül 2012 18:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milletvekili Türkoğlu, Kürt halkının talepleri ile uzaktan yakından bir ilgisi olmayan PKK'nın öldürme şehveti içerisinde hareket eden kiralık bir cinayet örgütü olduğunu söyledi.

Köy gezilerini sürdüren Milletvekili Türkoğlu, Gökdere, Yoncadüzü, Turunçlu ve Yukarıburnaz köylerinde vatandaşlarla bir araya geldi. Türkoğlu'nun köylere gerçekleştirdiği ziyarete; AK Parti Erzin İlçe Başkanı Mehmet Akkaş, Erzin Belediye Başkanı Kasım Şimşek ve çok sayıda partili katıldı. Milletvekili Türkoğlu, köy gezilerinde Hatay'ın büyükşehir yapılması ve PKK ile ilgili açıklamalarda bulundu. PKK'nın artarak devam eden şiddet eylemlerine değinen Türkoğlu, terör örgütünün Güneydoğu'da inşa edilen tesislere, fabrikalara saldırdığını, işçileri kaçırdığını, iş makinelerini yaktığını hatırlattı. Bunların zararının bu bölgede yaşayan Kürt halkına olduğunu dile getiren Türkoğlu, ?Türkiye gerek bölgesinde ve gerekse küresel ölçekte ne zaman inisiyatif almaya başlasa, işte o zaman terör örgütü enerji hatlarına sabotaj uyguluyor, ormanları yakıyor, köprüleri havaya uçuruyor, iş makinelerini yakarak tesislere ve fabrikalara zarar veriyor. Şurası bir hakikat ki; PKK'nın dayandığı güç, Kürt halkı değil, uluslararası güçlerdir. PKK, Kürt halkının taleplerini karşılamaya yönelik iddialarını hep havada bırakmış ve uluslararası güçlerin çıkarlarını yerine getirmeye çalışan kiralık bir örgüt kimliğini hep taşımıştır." dedi. Türkiye'de Hatay ile beraber 14 ilin büyükşehir olması için taslak çalışmalarının tamamladığına işaret eden Türkoğlu, TBMM açıldığında ele alınacak ilk konu başlıklarından bu olacağını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber