Bu köy tarihinde ilk kez kaymakam gördü

Van'ın Erciş ilçesine bağlı Gergili köyü tarihinde ilk kez bir kaymakam gördü

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Eylül 2012 14:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İlk defa bir kaymakamı karşılamanın heyecanını yaşayan köy halkı, hem sıkıntı ve taleplerini dile getirdi, hem de gelen misafirlere çeşitli ikramlarda bulundu.

Erciş'te göreve başladıktan sonra köy ziyaretlerine ara vermeden devam eden Kaymakam Barboros Baran, ilçeye bağlı Gergili köyünü ziyaret eden ilk kaymakam unvanını da aldı. İlçeye 48 kilometre uzaklıkta bulunan ve kış mevsiminde şehir merkezinde, yazın ise köylerinde ikamet eden 30 haneli Gergili köyünün sakinleri, ilk kez bir kaymakamı karşılamanın heyecanını yaşadılar. Kaymakam Barboros Baran, İlçe Jandarma Komutanı Vekili Jandarma Yüzbaşı Özkan Altıner, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Şafak Aydın, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Harun Işık, Özel İdare Mühendisi Orkun Eyvaz, Özel İdare Şantiye Şefi Ali Demir ile birlikte ilçeye 48 kilometre uzaklıktaki Gergili köyünü ziyaret etti. Ziyaretinde Köy Muhtarı Ahmet Kaya ve köy sakinleri tarafından ilgiyle karşılanan Kaymakam Baran, kendisi için hazırlanan kahvaltı davetini de geri çevirmedi. Köyü ziyaret eden ilk kaymakam olduğunu köy sakinlerinden öğrenen Baran, vatandaşlarla bir süre sohbet edip sıkıntılarıyla yakından ilgilendi. Köyde 2 Eylül 2012 tarihinde meydana gelen selden etkilenen köprü, menfez ve içme suyu ile ilgili sorununun çözülmesi için gerekli talimatlarda da bulunan Baran, ziyaretinin ardından vatandaşların uğurlamasıyla köyden ayrıldı.

Gergili Köyü Muhtarı Ahmet Kaya ise, tarihte bir ilki yaşadıklarını belirterek ilçe kaymakamını köylerinde görmekten oldukça mutlu olduklarını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber