Sofuoğlu: 4+4+4'e karşı olanlar, milli ve manevi değerlerle kavgalı olanlardır

Eğitim Bir-Sen Manisa Şube Başkanı Mehmet Emin Sofuoğlu, 4+4+4'e karşı olanların, milli ve manevi değerlerle kavgalı olanlar olduğunu söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Eylül 2012 17:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sofuoğlu, yaptığı açıklamada 4+4+4 kesintili zorunlu eğitim modelinin Meclis'ten geçmesiyle birlikte imam hatiplerin ortaokul kısımlarının tekrar açıldığını, eğitim alanında yıllardır demokrasinin en büyük özelliği olan düşünce ve seçebilme özgürlüğünden mahrum bırakılan milletin, bu haklarına yeniden kavuştuğunu belirtti. Demokratik haklarına kavuşan milletin de imam hatiplere yoğun ilgi gösterdiğini ifade etti.

YÖK tarafından katsayı uygulamasına son verildiğini de hatırlatan Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Sofuoğlu, ?Böylece üniversite giriş sınavında puan hesaplamaları diğer okullarla eşit seviyeye getirilerek, haksız rekabet ortadan kaldırıldı. Yeni eğitim sistemiyle imam hatiplere eşit rekabet ve orta kısım açma imkanı tanınınca velilerin bu okullara ilgisi daha da arttı. Geçen yıla kadar okul müdürleri öğrenci ararken bu yıl ilk defa kontenjan fazlası talep oldu. Yeni eğitim dönemiyle birlikte Türkiye genelinde 650 imam hatip ortaokulu açılırken bunlara başvuran öğrenci sayısı 97 bin civarında oldu.? dedi.

İmam hatip okullarından rahatsız olanların, esasen dinden, manevi değerlerden ve ülkenin aile yapısından da rahatsız olduğunu savunan Mehmet Emin Sofuoğlu, "Aile yapısını bozmak, aile yapısına giden İslâm ahlâkının damarlarını kesmek için uğraşmaktadırlar. Şu anda da 4+4+4 kademeli sisteme karşı olanların büyük çoğunluğu, milli ve manevi değerlerle kavgalı olanlardır. Milletimiz bunlara gereken dersi vermiştir, vermeye devam edecektir. Bizler var oldukça ülkemiz tekrar karanlık günlere dönmeyecektir.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber