Afyonkarahisar'da doğalgazlı otobüs devri, indirim kapıda

Afyonkarahisar'da şehir içi toplu ulaşım yapan Turex firmasının otobüslerini doğalgaz dönüşüm sistemine çevirmesiyle yılsonunda fiyat indirimine gideceği belirtildi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Eylül 2012 13:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yeni otobüsler hem çevreci, hem de yakıttan tasarruflu. Firma tarafından İtalya'da montajı yapılan ilk otobüsler kent merkezine getirildi. Yılsonuna kadar doğalgazla çalışan otobüs sayısının 90'ı bulacağı belirtildi.

Turex A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Galip Şanlı, doğalgazla çalışan otobüslülerin mazotlulara göre yüzde 40 daha fiyat avantajı sağladığını belirtti. Yılsonuna kadar 90 aracın hepsini doğalgaza dönüştürmüş olacaklarını belirten Şanlı, bu sistemin daha avantajlı olduğundan maliyetler düştüğü için fiyat indirimine gideceklerini kaydetti. Şanlı, yılsonunda fiyat indirimine gideceklerini belirterek, ?Otobüslerimiz çevreci olacak. Doğalgaz kullanıldığı için sıfır bir kirlilik olacak. Sistem araç başına 20 bin liraya mal oldu. Her gün gece bir aracımızı doğalgaza dönüştürerek yılsonuna kadar araçlarımızın tamamının doğalgaz sistemine dönüştürmüş olacağız. Biz 6 yıl daha Afyonkarahisar'dayız.? dedi.

Montajı biten araçları 10 gün boyunca test ettiklerini ifade eden Şanlı, yapılan testlerde motorine göre yüzde 40 daha tasarruf sağladıklarını kaydetti. Bunun kendileri için ciddi bir tasarruf olduğunu belirten Şanlı, yılsonunda bunu ekonomik anlamda vatandaşa yansıtacaklarını anlattı.

Galip Şanlı, ?Hem çevreci bir otobüs olacak, aynı zamanda bu gazın bize parasal değer olarak yakıtta yüzde 40 tasarruf sağlayacak. Burada kazanan aynı zamanda Afyonkarahisarlılar olacaktır. Fiyatlarda indirim kampanyalarımız devam edecektir. Halkımız en ucuz ve en konforlu ulaşım imkanı sunmak için çalışmalarımız devam edecektir.? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber