Ayağı kesilen köpek, yaşamına 3 ayak devam edecek

Antalya'nın Alanya İlçesi'nde İlknur Saraç'ın beslediği ve 'Damalı' adını verdiği sokak köpeğine plakası ve sürücüsü henüz belirlenemeyen bir hafif ticari araç çarparak kaçtı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 24 Eylül 2012 18:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aracın üzerinden geçtiği köpeğin sol arka ayağı, kemikleri kırıldığı için veteriner hekim tarafından kesildi. Tedavisi süren Damalı, bundan sonra yaşamına 3 ayak üzerinde devam edecek.Oba Beldesi'ndeki evinde pek çok sokak hayvanı besleyen İlknur Saraç, yine sokaktan alıp beslediği ve 'Damalı' adını verdiği 10 aylık av köpeği kırmasını 15 Eylül'de gezdirmek için dışarı çıkardı. Tasması olmadığı için serbestçe dolaşan Damalı'ya, İlknur Saraç'tan uzaklaştığında plakası ve sürücüsü henüz tespit edilemeyen hafif ticari araç çarptı. Köpeğin arka sol ayağının üzerinde geçen aracın sürücüsü, çevredekilerin kaza yerine koşması üzerine durmayarak hızla uzaklaştı. Köpeğini arayan İlknur Saraç, vatandaşların haber vermesiyle olay yerine gitti. Damalı'yı kanlar içinde gören Saraç, gözyaşlarına hakim olmadı. Olayın şokunu bir süre sonra üzerinden atan Saraç, veteriner hekim Tezcan Uysal'ı arayarak yardım istedi. Bremens Veteriner Kliniği'ne götürülen 'Damalı'ya müdahale edildi. Patisi tamamen parçalanan, ayak kemiklerinin büyük bölümü kırılan, doku ve damarları parçalanan köpeğe sakinleştirici verildi, kan kaybından ölmemesi için serum bağlandı. İç kanama ihtimaline karşı gözetim altında tutulan 'Damalı'nın geçen Perşembe günü ayağı kesildi. Veteriner hekim Tezcan Uysal ve Osman İncekara'nın birlikte yaptığı başarılı operasyonla ayağı kesilen 'Damalı' bundan sonra 3 ayak üzerinde yaşamını sürdürecek.

'PROTEZ TAKILAMIYOR'

Damalı'nın sol arka ayağının diz altındaki bütün kemiklerin birçok yerden kırıldığını belirten veteriner hekim Tezcan Uysal, bu nedenle ayağını kesmek zorunda kaldıklarını söyledi. Ayağın dipten kesilmesi nedeniyle protez takma şansları bulunmadığını da aktaran Uysal, Önemli olan burada köpeğin hayatını kurtarmaktı. Kliniğe getirdiğimizde iç kanaması vardı. Gerekli müdahaleyi yaptık. Genel tedavisinin ardından ayağı aldık. Şimdi burada bakımını yapıyoruz. Köpeği almak isteyenler oldu. Asıl sahibi İlknur Saraç, ancak istemesi halinde uygun görülen birisine verebiliriz dedi.

'CEZALANDIRILMASINI İSTİYORUM'

Kimliği belirlenemeyen sürücünün köpeğine bilinçli çarptığını ileri süren İlknur Saraç, savcılığa suç duyurusunda bulunacağını belirtti. Damalı'ya çarpan kişinin daha sonra bilerek ayağının üzerinden geçtiğini savunan Saraç, Görgü tanıklarının bilgisi bu yönde. Köpeği ezip kaçan kişi aynı şekilde çocuk ya da insanlara da zarar verebilir. Bu kişinin belirlenmesi, yakalanması için polise, jandarmaya başvurdum. Köpeğim bundan sonra 3 bacakla yaşamına devam edecek dedi. Hayvanlara çarpan sürücülerin kaçmamasını da isteyen Saraç, trafik sigortasının veterinerlik hizmetlerini karşıladığını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber