'Eşitlikçi Bir Kültüre Doğru' projesi sona erdi

Adıyaman'da yürütülen 'Eşitlikçi Bir Kültüre Doğru' projesi, 6 aylık çalışmanın sonunda tamamlandı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Eylül 2012 22:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye'nin az Gelişmiş Bölgelerindeki Kadınların ve Kadın STK'ların Güçlendirilmesi programı kapsamında Kalkınma Projeleri Akademisi Derneği ile Adıyaman Hanımlar İlim Kültür ve Çevre Derneği'nin ortaklaşa yürüttüğü 'Eşitlikçi Bir kültüre Doğru' projesinin sonuç toplantısı düzenlendi.

İsias Otel'de düzenlenen sonuç toplantısında 24 Mart tarihinde başlayan proje kapsamında 6 aylık sürede neler yapıldığı anlatıldı.

Proje Koordinatörü Ayla Pektaş, projenin genel hedefinin kadınlara yönelik şiddetin ortadan kaldırılması için cinsiyet ayrımcılığının yapılmadığı bir kültürel ortamın oluşmasına destek sağlamak olduğunu söyledi. Pektaş, açıklamasında şu cümlelere yer verdi:

"Cinsiyet eşitsizliği konusunda toplumsal algıyı hak ve adalet eksenine evirmek, kadınların, eğitim, sağlık, ekonomik ve siyasal yaşama daha fazla teşvik etmek, kadına yönelik şiddeti engellemek ve kadının insan hakları konusunda duyarlılık oluşturmak için çok bileşenli bir kampanya çalışması yürüttük.

Bu çerçevede, 9 ilçede 300 kadar imama 'İslam'ın kadına bakışı' temalı seminer verildi. Görsel basında yayınlanmak üzere 5 adet farklı içerikte spot filmi hazırladık. Yerel gazetelerde 30 adet ilan yayınladık. 200 kişinin katıldığı ve konferans verildi. 20 bin tane billboard afişi hazırlayarak şehrin muhtelif yerlerine astık. 4 bin adet el broşürü, 2 bin adet kadın hakları kitapçığı, bin adet kadın gönüllüler el kitapçığı dağıttık."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber