Bursa'da AKOM deprem tedbirlerini artırdı

Bursa Büyükşehir Belediyesi´nin koordinasyonunda çalışmalarını sürdüren Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), deprem ve diğer doğal afetlere karşı tüm hazırlıklarını tamamladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Eylül 2012 18:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

7/24 saat görev bilinciyle hareket ettiklerini belirten Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı ve AKOM Başkan Yardımcısı Orhan Doğan, Bursa´da deprem ve her türlü doğal afete karşı etkin müdahalede bulunabilecek konuma geldiklerini ifade etti.

AKOM´un Büyükşehir Belediyesi´nin desteğinde İtfaiye Haftası nedeniyle düzenlediği ´Doğal Afetlerle Mücadelemiz´ konulu konferans, Tayyare Kültür Merkezi´nde gerçekleştirildi. AKOM Başkan Yardımcısı Orhan Doğan´ın başkanlık ettiği ve İl Afet-Acil Durum Müdürü İbrahim Tarı ile Jeoloji Yüksek Mühendisi Dr. Fazilet Altınışık´ın konuşmacı olarak katıldığı toplantıya ilgili birimleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve lise öğrencileri katıldı.

Konferans başlangıcında selamlama konuşması yapan Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Muhsin Özlükurt, Türkiye´nin deprem ve afetler bölgesinde yer aldığını vurguladı. Özlükurt, "İtfaiye Daire Başkanlığımızın çabalarıyla oluşan konferansın hepimiz için yararlı olacağı inancını taşıyorum. Ayrıca herkesin İtfaiye Haftası´nı kutluyorum." dedi.

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı ve AKOM Başkan Yardımcısı Orhan Doğan ise deprem gerçeğine dikkat çekti. Doğal afetlerin dünya kurulduğundan beri yaşandığını ve yaşanmaya devam ettiğini belirten Doğan, "Ülkemize ve kentimize baktığımızda, birinci derecede deprem kuşağında olduğumuzu görmekteyiz. Yapmamız gereken, muhtemel afetleri bilmek ve gerekli tedbirleri alarak can ve mal kaybını en aza indirmektir. Büyükşehir Belediyesi olarak bu bilinç ve sorumluluk duygusuyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz." diye konuştu.

İtfaiye Daire Başkanı Doğan, yaptıkları çalışmalar hakkında katılımcıları bilgilendirdi. AKOM olarak afet-acil eylem, acil yardım ve Büyükşehir Belediyesi İl Detay planlarını hazırladıklarını ve tüm çalışmaları bu planlar doğrultusunda yaptıklarını belirten Doğan şunları kaydetti: "İl düzeyinde yapılan planların yanında diğer hazırlıklarını da büyükşehir ölçeğinde sürdürüyoruz. Gerektiğinde, diğer afet bölgelerine araç-yerel ve malzeme desteği veriyoruz. Ayrıca her türlü afete müdahale etme, afet sonunda oluşan enkaz ile çöküntülerde yaşanan can ve mal kurtarma çalışmalarına katılarak koordinasyonu sağlıyoruz."

İl Afet-Acil Durum Müdürü İbrahim Tarı da kurum olarak yaptıkları çalışmalara değindi. İl afet ve acil durum planı çerçevesinde hizmet grup başkanlıkları kurduklarını ve bu birimlerin kendi aralarında örgütlendiğini ifade eden Tarı, muhtemel afetlerde görev alacak 100 kişilik arama-kurtarma ekibinin 24 saat boyunca hizmet verecek konumda olduğunu kaydetti.

Jeoloji Yüksek Mühendisi Dr. Fazilet Altınışık, Büyükşehir Belediyesi bünyesinde zemin etütleri araştırma birimleri kurduklarını ve zemin etüdü değerlendirme haritasını hazırladıklarını söyledi. Etüt çalışmalarına yönelik cihazların alınması, Bursa ili sismik zemin tehlike değerlendirme projesi, kentsel dönüşüm projesi ve Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisinde yer alan mevcut yapıların deprem güvenliklerinin projesi çalışmalarını gerçekleştirdiklerini belirten Altınışık, Bursa´nın deprem haritasının çıkartılmasıyla ilgili çalışmaların sürdüğünü ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber