Bitlis'in tarihi eserleri duvarlara çiziliyor

Bitlis Belediyesi tarafından başlatılan bir proje kapsamında il merkezinde kötü görünümlü duvarlara şehrin tarihi eserlerinin resimleri çizilmeye başlandı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Eylül 2012 10:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bitlis Belediyesi tarafından başlatılan bir proje kapsamında il merkezinde kötü görünümlü duvarlara şehrin tarihi eserlerinin resimleri çizilmeye başlandı.

Yükseliş Mahallesi Cumhuriyet meydanında bulunan duvarlara Bitlisli genç ressam Adem Taşkaya ve kardeşleri tarafından resimler yapılıyor. Şehir merkezinde okul, park ve trafo gibi kötü görünümlü duvarlara belediye desteğiyle Bitlis'in tarihi eserlerinin resimlerini yaptığını ifade eden Adem Taşkaya, duvarlara beş minare ve medrese resimleri çizdiğini söyledi.

Taşkaya, "Resim çalışmalarına ilkokuldan buyana kardeşlerim ile birlikte başladık. Bugüne kadar kendi çabalarımla bu noktaya geldim. Daha önce başka illerde gördüğümüz resim çalışmalarını Bitlis'e yansıtmak istedik. Bitlis Belediye Başkanı Fehmi Alaydın ile görüşüp, kötü görünümlü duvarlara tarihi figürlerin çizilmesi gerektiği anlamında bir öneride bulundum. Önerim kendine mantıklı gelince sağ olsun bizleri kırmayarak kabul etti ve yardımcı oldu. İl merkezinde kötü görünümlü duvarların üzerilerine Bitlis'in tarihi mekanlarını konu edinerek için böyle bir çalışma yapıyoruz. Bu şekilde hem kötü bir görüntü ortadan kalkıyor, hem de tarihi eserlerimizi daha fazla tanıtma imkanı buluyoruz. Halkımız da bu durumdan memnun olduklarını söylüyor" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber