Muğla'nın 41. 112 istasyonu Fethiye'de açıldı

Muğla İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yaptırılan 5 nolu Bekçiler 112 Acil Servis İstasyon binası düzenlenen törenle hizmete girdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Eylül 2012 16:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Açılan yeni istasyonla birlikte Muğla genelindeki 112 Acil Servis İstasyon sayısı 41'e yükseldi.

3 bin kilometrelik yüzölçümü ile geniş bir alana sahip olan Muğla'nın Fethiye ilçesi, 112 Acil İstasyon sayısını artırmaya devam ediyor. Olası vakalara ulaşma süresini Fethiye'nin her yerinde en geç 20 dakika ile sınırlı tutmayı hedefleyen Muğla İl Sağlık Müdürlüğü ilçedeki 9'ncu istasyonu açtı. İstasyon açılışı için Fethiye'nin Bekçiler köyünde bir tören düzenlendi. Hizmet binası açılış törenine AK Parti Muğla Milletvekili Ali Boğa, Muğla Vali Yardımcısı Mestan Yayman, Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık, İl Sağlık Müdürü Cihan Tekin, İlçe Sağlık Müdürü Uğur Çomak ve vatandaşlar katıldı.

Muğla İl Sağlık Müdürü Cihan Tekin, Muğla'nın 41'nci istasyonunu Fethiye'de açtıklarını söyledi. Bu sayıyı Muğla'nın plakası olan 48'e ulaştırmak için çalıştıklarını anlatan Tekin, acil sağlık hizmetinin bugün bir adım daha ileriye gittiğini kaydetti. İl Sağlık Müdürü Tekin, "2002 yılında Fethiye İlçemizde 3 istasyon ile başlayan hizmet anlayışımız 2012 yılına geldiğimizde 9 istasyon ile devam ediyor. Bekçiler istasyonumuz önceden var olan bir istasyonumuzdu ama eski istasyon binamızın kullanım durumunun elverişsiz olmasından dolayı yeni bir hizmet binası yapımı gerçekleştirdik. Bugün baktığımız zaman Sağlık Bakanlığı'nın 17 tane ambulans helikopteri, 2 tane jet uçak hizmetinin yanı sıra deniz ulaşımını da unutmayarak deniz ambulanslarını devreye soktu. Bu anlamda Muğla ilimiz için hem helikopter ambulans hem de deniz ambulans hizmetini Sağlık Bakanımızdan aldık.? dedi.

VAKALARA EN GEÇ 20 DAKİKADA ULAŞILACAK

Ak Parti Muğla Milletvekili Ali Boğa da Sağlık Bakanlığı'nın şuandaki çalışma programı kapsamında 112 ekiplerinin en geç 20 dakika içerisinde vakaya ulaşması gerektiğini söyledi. Bekçiler köyünün Muğla ile Antalya'yı birbirine bağlayan, Isparta ve Burdur karayoluna çok yakın bir bölgede olduğunu anlatan Boğa, "Karayolumuz bir çok ile bağlantısı olan yoğun bir yol bu nedenle sürekli bu yolda kazalar oluyor. Özellikle yaz aylarında buradaki yoğunluk çok fazla. Bu nedenle burada 112 çok acil bir ihtiyaçtı. İlk olarak derme çatma bir yerde hizmet veren arkadaşlarımız yapılan çalışma neticesinde hak ettikleri modern bir hizmet binasına kavuştular. Buda arkadaşlarımızın çalışma enerjilerini bir kat daha arttıracaktır diye düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından Bekçiler 112 Acil İstasyonu'nun açılışı kurdela kesilmesi ile yapıldı. Açılışın ardından protokol üyeleri vatandaşlarla birlikte istasyonu gezerek kullanılan malzemeler hakkında bilgi aldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber