Diyarbakır'da teknolojik tuzak kuran avcılara yasal yaptırım

Hayvan avlamada avcıların yasak olan teypleri kullandığı, bu kapsamda 6 kişi hakkında işlem yapıldığı kaydedildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Eylül 2012 17:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyarbakır Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğü Av Koruma Kontrol ekipleri tarafından yapılan açıklamada, avcılıkta kullanılması yasak olan av teyplerinin, yasa dışı avlananlar tarafından hayvanları yanıltmak ve bir yere yönlendirmek için kullanıldığı ifade edildi. Bıldırcın, keklik, kaz, ördek gibi birçok av hayvanının kayıtlı sesini çıkaran av teypleri, sesi açılarak kamufle edilip hedef alanına yerleştiriliyor. Teypten yükselen sesi duyan av hayvanları, kendi türünden bulunduğu zannıyla ses kayıt cihazının bulunduğu yerde toplanıyor. Özellikle bıldırcın klavuzunun sesini kullanarak kaydedilen teyplerin, akşamları pamuk tarlalarına buğday frezelerine konulduğu, sabaha kadar ötmesi ile alanda bıldırcınların çoğaldığı ve bazı avcılar tarafından limit dinlemeden av hayvanı avladıkları belirtildi.

Diyarbakır Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, av sezonunun açıldığı günden bu yana 90 kişinin kontrol edildiğini belirten Diyarbakır Orman ve Su İşleri Şube Müdürü Erdal Seven, bu çalışmalarda 6 kişiye yasal işlem yapıldığını ve arazide bulunan 1 adet av teybine el konulduğunu belirtti.

Kurallara aykırı avlanan bazı avcıların, hayvanlara teknolojik tuzak kurmaktan vazgeçmediklerini söyleyen Seven, av ve yaban hayatını korumak ve devamını sağlamak amacıyla, avcıların daha sık kontrol edilmeye başlandığını ifade etti. Otomatik ve yarı otomatik tüfeklerde takoz takılı olmasının gerektiğini belirten Seven, takoz takılı olmayan silahlara av hayvanına kaçma şansı vermemesi sebebi ile bu silahlara el konularak idari para cezası verileceğini belirtti. Seven, av suçu işleyen 41 vatandaşın silahlarına el konulduğunu, bu silahlardan 24 adet silahın satışının ihale ile gerçekleştirildiğini ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber