Tutuklu öğrenciler için sokakta üniversite açılışı

Tutuklu Öğrencilerle Dayanışma İnisiyatifi üyesi bir grup öğrenci Galatasaray Meydanı'nda alternatif üniversite açılışı gerçekleştirdi

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 26 Eylül 2012 21:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Açılış dersini Prof.Dr.Neşe Özgen'in verdiği eylem, tutuklu öğrencilere öğrenci belgelerinin postalanmasıyla...

Tutuklu Öğrencilerle Dayanışma İnisiyatifi üyesi bir grup öğrenci Galatasaray Meydanı'nda alternatif üniversite açılışı gerçekleştirdi. *Açılış dersini Prof. Dr. Neşe Özgen'in verdiği eylem, tutuklu öğrencilere öğrenci belgelerinin postalanmasıyla son buldu.

Haber-Kamera: Hasan YILDIRIM İSTANBUL DHA

Taksim Galatasaray Meydanı'nda toplanan Tutuklu Öğrencilerle Dayanışma İnisiyatifi üyesi bir grup öğrenci tutuklu öğrencilere destek vermek için sokakta üniversite açılışı yaptı.Saat 18.00'da bir araya gelen öğrenciler '700'ü aşkın arkadaşımız tutuklu.Ama yine de umudumuz kalabalık" yazılı pankart açtılar.Pankartın arkasında oturan öğrencilere yeni ders yılının açılış konuşmasını Üniversite Öğretim Üyeleri Derneği Başkanı Prof. Dr. Tahsin Yeşildere yaptı.Yeşildere ' Biz burada olmaktan mutlu değiliz.Bizim yerimiz üniversiteler.Toplumla iç içe toplumla dayanışarak Türkiye'nin geleceği olan öğrencilerimize dünyanın gelişen bilimini üniversitelerde aktararak bilim üreterek bir işlev işine giriyoruz.Bu işlevimizi biz üniversitede yapmakla yükümlüyüz.Neden bu alanlara çıkıyoruz'Tutuklu öğrencilerimiz için bir ders verme zorunluluğu hissediyoruz'Tutuklu öğrencilerimizin bir an önce serbest bırakılmasını istiyoruz" dedi.Üniversite açılış dersini Prof. Dr. Neşe Özgen verdi.Eylem Özgen'in dersinden sonra tutuklu öğrencilere öğrenci belgeleri postalanmasıyla son buldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber