Amerikalı arkadaşı buluşma yerine gelmeyince okul yaptırmaya karar verdi

Hayırsever ve genel bütçe katkısıyla yaptırılan Hüsnü Züber İlkokulu ve Ortaokulu düzenlenen törenle açıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Eylül 2012 18:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hayırsever Züber, okul yaptırmaya ise Amerikalı bir arkadaşının sözleştikleri buluşma yerine gelmemesi üzerine karar verdiğini ifade etti.

Okulun açılış törenine Bursa Valisi Şahabettin Harput, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar'ın yanı sıra yöneticiler, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı. Öğrencilerin şiirler okuduğu, halk oyunları gösterileri yaptığı açılış töreninde Vali Şahabettin Harput, eğitime katkılarından dolayı Hayırsever Hüsnü Züber'e bir plaket verdi.

Geleceğin büyük Türkiye'sini kuracak insanların bu okullardan yetişeceğini belirten Vali Şahabettin Harput, ?Büyük bir Türkiye istiyorsak, çocuklarımıza en güzel imkanları sunmalı ve onları en iyi şekilde yetiştirmeliyiz. İşte bu eğitim sarayımızda da geleceğimizin büyük Türkiye'sinin oluşturulmasına katkı sağlayacak çocuklarımız en güzel şekilde yetişecek.? dedi.

Hayırsever Hüsnü Züber'e okul yapmak konusundaki duyarlılığından dolayı teşekkür eden Vali Harput, ?Hayırsever Hüsnü Züber, bize okul yapımı için el uzattı, biz de o eli tuttuk ve bu güzel eğitim sarayı meydana geldi. Kendisine teşekkür ediyoruz. Ümit ediyorum ki, hayırseverimiz Hüsnü Züber'in bu katkısı diğer hayırseverlere örnek olacak ve yeni eğitim sarayları hizmete açılacak.? şeklinde konuştu.

Velilerden çocuklarına sahip çıkmasını isteyen Vali Harput, ?Çocuklarınızın yararlı birer insan olarak yetişmesini ve istediğiniz yerlere gelmesini istiyorsanız, onları takip edin ve sahip çıkın. Bu terör belası ülkenin başına musallat olduysa, bunun sebebi çocuklarımıza sahip çıkılmadığındandır. Öğretmenlerimiz de çocukları kendi çocukları gibi sevmeli. Sadece ders vermekle iş bitmiyor. Onlardan şefkatinizi ve ilginizi esirgemeyin.? şeklinde uyarıda bulundu.

Bir okulun daha açılışını yapmaktan mutluluk duyduğunu ifade eden İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar da ?Çocuklarımıza gerekli imkanlar verildiğinde onların büyük başarılara imza atacağına kanaatimiz sonsuzdur. Bu nedenle çocuklarımıza en güzel imkanları sağlamak zorundayız. Bu yıl hem devletimizin hem de hayırseverlerimizin katkılarıyla ilimize 388 derslik kazandırarak eğitim öğretime hazır hale geldik.? şeklinde konuştu.

Okul yapımında kendisine destek verenlere teşekkür eden hayırsever Hüsnü Züber ise şunları söyledi: ?Eğitime yaptığım katkının ne denli önemli olduğunu buraya gelene kadar fark etmemiştim. İnsan isteyince her şey oluyor. Önemli olan çocuklarımızın bu eğitim yuvasında en iyi şekilde yetişmesidir.?

Arnavut olan anne ve babasının okuma yazma öğrenemeden vefat ettiğini aktaran Hüsnü Züber, okul yaptırmaya karar vermesine vesile olan anısını ise şöyle anlattı: ?Bir Amerikalı arkadaşımla İstanbul'da buluşmak üzere sözleştik. Arkadaşım 15 gün geçmesine rağmen İstanbul'a gelmedi. Eşini aradığımda vefat ettiğini söyledi. O anda bu dünyanın boş olduğunu anladım ve bir okul yaptırmaya karar verdim.?

Konuşmaların ardından okulun açılış kurdelesi kesildi. Vali Şahabettin Harput ve beraberindeki protokol minik öğrencileri sınıflarında ziyaret etti. Vali Harput ve beraberindekiler, anaokulu öğrencilerine şeker ve balon dağıttı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber