Bakan Çelik'ten servis problemine son nokta

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Eylül 2005 15:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, okul servislerinde yaşanan problemi en kısa zamanda çözeceklerini belirterek, "İsteyen şoför istediği gibi davranıp, istediği fiyatı koyamaz" dedi.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Hüsnü Özyeğin Vakfı tarafından yaptırılan öğrenci yurdu ve okul dahil toplam 12 binanın inşaat protokolünün imzalanması için Finansbank Genel Müdürlüğü konferans salonunda düzenlenen törene katıldı. Törende Bakan Çelik'in yanı sıra İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Balıbey de hazır bulundu. 24 Eylül'de Atatürk Kültür Merkezi'nde Başbakan Erdoğan'ın da katılımıyla bini aşkın okulun, 7 bölgeden canlı yayınla açılacağını belirten Çelik, "Cumhuriyet tarihinin en büyük okul inşaatını yaptık. 60 bin derslik açtık. Sürekli 'sınıflarda şu kadar öğrenci birarada eğitim görüyor' şeklinde eleştiriler geliyor. Türkiye bütçesinin yüzde 17'si eğitime ayrılıyor. Ekonomik pasta bu kadar. Özlediğimiz, beklediğimiz hedefe bir anda ulaşamıyoruz. Bu sorunlar aşılacak. Eğitim meselesi benim meselem, hükümetin meselesi. Bir yerde para varsa biz bunu istifleyip kullanmamazlık yapmıyoruz" dedi.

Bakan Çelik, özellikle kız çocuklarının okula gönderilmesi için çalışmalar yaptıklarını vurgulayarak, "Van'ın Ocaklı İlçesi'nde bir baba kızını okula göndermiyordu. İlçe Milli Eğitim Müdürü'nü görevlendirdim, müftüyü gönderdim. Baba kabul etti. Jandarma göndermedim diye beni eleştirdiler, bu işler polis ve jandarma zoruyla olmaz. Önceden en iyi yönetici, bir üstüne problem götürmeyen idareciydi; ama artık öyle değil. Biz problemleri halının altına süpürmüyoruz, bize de ayna tutulmasından şikayetçi değiliz. Başbakan 400 bin km yaptı diye eleştiriyorlar, başbakan piknik yapmaya değil, çözüm götürmeye gidiyor. Bu eleştiriler yersiz" diye konuştu.
Çelik'in konuşmasının ardından protokol imzalandı. Çıkışta basın mensuplarının sorularını cevaplayan Hüseyin Çelik, okul servisleriyle ilgili olarak, "Servis sorunu genel anlamda göz önünde bulundurulması gereken bir sorun. İsteyen şoför istediği gibi davranıp, istediği fiyatı koyamaz. Maliye Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve biz servis konusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz ve bu problemi en kısa zamanda çözeceğiz" ifadelerini kullandı. Kayıt için alınan bağış konusuna da değinen Çelik, "Zorla bağış olmaz, bu konudaki çalışmalarımız da sürüyor" açıklamasında bulundu.

İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Balıbey ise, İstanbul Gazi Mahallesi'ndeki bir ilköğretim okulunda bağış yapamayan ailelerin çocuklarının aynı sınıfta toplanması konusunda, "Bu konudaki soruşturma sürüyor. Müfettişlerimiz gitti. Müfettişlerin incelemesinden sonra gerekeni yapacağız" dedi.

Öte yandan, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in, toplantı sonrasında bir gazeteciye özel açıklama yapmasına, diğer basın mensupları tepki gösterdi. Bunun üzerine Çelik, "Ben kime konuşacağımı sizlere sormam" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber