Müftülük personeline yabancı dil eğitimi verilecek

Antalya'nın Alanya ilçe müftülüğü görevlilerine yabancı dil eğitimi verilecek.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Eylül 2012 16:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Alanya Müftülüğü'nün, ilçede 23 bini aşkın yabancının mülk edinmesi ve 15 bin civarında yabancının da yerleşik olarak yaşamasını dikkate alarak bu çalışmayı yaptığı belirtildi.

Müftü Mustafa Topal, düzenlediği basın toplantısında Alanya'nın yılda 2,5 milyonu aşkın yerli ve yabancı ziyaretçi ağırladığını, dolayısıyla din görevlilerinin de yabancı dil bilmesinin zorunluluk haline geldiğini ifade etti. Yoğun turizm hareketliliğini göz önüne aldıklarını dile getiren Topal, "Farklı gelenek, görenek, eğitim, kültür ve hayat anlayışından oluşan bir toplum ile karşı karşıyayız. Din hizmeti sunmada din görevlilerinin üstlendiği görev oldukça büyük. Bu manada, modern bir yönetim anlayışıyla uzun vadeli projeler geliştirme çabası içinde olacağız." dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı(DİB)'nın son yıllardaki personel eğitimi anlayışı, geliştirdiği strateji ve metotlar doğrultusunda hızlı bir çalışma içinde olacağını ifade eden Topal, hedeflerini şöyle açıkladı: "Kur'an-ı Kerim'in kıraatiyle birlikte muhtevasını ve Peygamber Efendimiz'in sünnetini, en iyi şekilde anlamış, en azından ilmihal bilgileri konusunda iyi yetişmiş, görev bilinci gelişmiş, sorumluluğunun idrakinde olan personel yetiştirmek."

Kur'an kurslarının, DİB'in örgün ve yaygın eğitim faaliyetlerinin merkezini teşkil ettiğini ifade eden Topal, dini bilgiyi halka sağlıklı ulaştırabilmenin önemli bir ayağı olduğunu vurladı. Topal, "Bundan dolayı Alanya Müftülüğü olarak Kur'an kurslarımızın etkinliğini ilçemizde daha dikkat çeker konuma getirme çabası içinde olacağız. Bir yandan Kur'an kurslarımızı teknolojinin sunduğu imkânlarla fiziki bakımdan donatırken, diğer yandan, son yıllarda başkanlığımızca ilmi ve pedagojik esaslar üzerine oturtulan müfredat ve ders işleme usullerini kalıcı bir şekilde uygulama gayreti içinde olacağız." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber