Sokak hayvanlarına düşmanlık yapılmamalı

Bozüyük Belediyesi Veteriner Hekimliği sorumlu veteriner hekimi Eyüp Cebeci sokak hayvanlarına yapılan düşmanlığı anlamadığını söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Eylül 2012 18:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Veteriner hekim Eyüp Cebeci, Belediye Veterinerliği olarak çalışmaları 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu'na göre yürüttüklerini belirterek, "Belirtilen kanunun hükümlerine göre sokak hayvanlarını toplayıp, kısırlaştırıp ve aşılayıp tekrar sokaklara bırakıyoruz. Belediyemizin hayvan barınağı yoktur. Geçici hayvan bakımevi vardır. Yani sokak hayvanlarına ölene kadar bakabileceğimiz bir yer yok. Zaten 5199 sayılı yasa da buna müsaade etmez. Sokak hayvanları ile yaşamak zorundayız. Zaten insani açıdan da Allah onları bizimle aynı dünyada yaşaması için yarattı. Siz hiç ormanda veya dağda yalnız yaşayan bir köpek gördünüz mü? Adı üstünde sokak hayvanları. Kaldı ki tüm insanlar ve hayvan severler onların bakımı ve beslenmesi için el birliğiyle çalışmaktadır. Bizde sokak köpekleri için İl Hayvanları Koruma Kurulu'nda su odakları oluşturma kararı aldık.? dedi.

Gelen şikayetleri değerlendirdiklerini ifade eden Eyüp Cebeci ?Tabi ki gelen şikayetleri değerlendiriyoruz. Şikayet olan yerdeki hayvanları topluyoruz. Ama hayvanlara karşı bu nefret niye? Ayrıca Veterinerliğimize tüm hayvan ısırıkları ve saldırıları hastane tarafından bildirilmektedir. Son 3 aydır bize bildirilmiş bir tek ısırık veya saldırı vakiası yoktur. Biz hem insani hem de kanuni açıdan bu hayvanlarla yaşamaya alışmak zorundayız.? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber