Bakan Günay: Yamanlar, ne zaman üniversite olacak?

Yamanlar Eğitim Kurumları, 7. şubesini Gaziemir'de açtı. Göktanır ailesi tarafından yaptırılan Gaziemir Özel Yamanlar Hüseyin Göktanır İlköğretim Okulu'nun açılışına Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay da katıldı. Günay, "Merak ettim, 30 yılı aşkın bir süreden bu yana bu kadar köklü bir eğitim geleneğinin üzerinde birikim oluşturan Yamanlar Eğitim Kurumları ne zaman bir üniversiteye dönüşecek?" diye sordu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Eylül 2012 20:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Öğrencilerin çiçekleriyle karşılanan Bakan Günay, açılış törenine katılanları selamladı. İstiklal Marşı ve saygı duruşunun ardından kürsüye çıkan Yamanlar Eğitim Kurumları Genel Müdürü Sabahattin Kasap, Yamanlar'ın 1982 yılında kurulduğunu, yaklaşık 30 yıllık süreçte 4 lise, 7 ilköğretim okulu ve 5 anaokulunda 6 bini aşkın öğrenciye hizmet verdiğini söyledi. Bunun yanında Türkiye'yi ilkleri kazandıran okul olmanın sevincini yaşadıklarını anlatan Genel Müdür Kasap, bugüne kadar Türkiye'nin uluslararası bilim olimpiyatlarında 168 madalya kazanarak kırılması güç bir başarıya imza attıklarını anlattı.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay da "Türkiye'nin çok temel, köklü ve yaygın eğitim kurumlarından birisi, 4 lise, 7 ilköğretim okulu, 5 anaokuldan oluşan ve 6 bin öğrenciyi çatısı altında buluşturan Yamanlar Eğitim Kurumunun yeni bir okulunun açılışına geldim. İzmir'de 9. üniversitenin açılması çok önemli. İzmir gerçekten bir eğitim kenti. İzmir gerçekten bilim, sanayi kenti olmasının yanında eğitim ve kültür kenti olması yönünde umutlarımızın yeşerdiği bir yer. Merak ettim, 30 yılı aşkın bir süreden bu yana bu kadar köklü bir eğitim geleneğinin üzerinde birikim oluşturan Yamanlar Eğitim Kurumları ne zaman bir üniversiteye dönüşecek? Var olan üniversitelerle yetinecek mi? Yoksa 6 bin öğrenciyi çatısı altında buluşturan bu büyük kurum ne zaman İzmir'e yeni bir üniversite armağan edecek. Bizim İzmir'e yeni eğitim, kültür ve sanat kurumları yakışır. Bir ailenin babasına köklü geleneğine yapacağı en güzel katkı ve hayır gerçekten bir okul yapmaktır. Biz ?oku' emriyle başlayan bir gelenekten geliyoruz. Bir eğitim kurumu yapmak alkışlanacak bir davranıştır." dedi.

Bakan Günay, Merhum Hüseyin Göktanır'ın eşi Cihan Göktanır'a teşekkür plaketi taktim etti. Babaları adına böyle bir okul açmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten çocukları ise protokol heyetiyle birlikte kurdele keserek okulu hizmete açtı. Bakan Günay, daha sonra sınıfları gezerek yetkililerden bilgi aldı.

Günay'ın yanısıra törene, AK Parti İzmir Milletvekilleri Nesrin Ulema, İlknur Denizli, Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, İl Emniyet Müdürü Ali Bilkay, AK Parti İl Başkanı Ömer Cihat Akay, üst düzey bürokratlar ve çok sayıda öğrenci velisi katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber