Özal'ın naaşı 48 saat sonra aileye teslim

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 29 Eylül 2012 07:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın Topkapı'da anıt mezarını açma çalışması başladı. Ölüm nedenini araştıracak ATK'nin başkanı Dr. İnce 'DNA için 48 saate ihtiyaç var' dedi

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın kararı doğrultusunda 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın Topkapı'daki Anıt Mezarı'nı açarak, ölüm nedeni konusunda inceleme yapacak olan Adli Tıp Kurumu'nun Başkanı Doç. Dr. Haluk İnce, ''Nokta atış, 'Şu tarihte başlayacağız, şu tarihte bitireceğiz' şeklinde oluşan bir tarih yok ama en kısa zamanda, bir-iki gün içinde belli olur'' dedi. İnce'nin konuyla ilgili açıklamaları şöyle:

* Cenazenin çıkarılması işleminde Adli Tıp Kurumu'ndan 7 kişilik bir ekip çalışacak. Ekibin başında duracağım. Adli antropolog, jeoloji mühendisi, kimya ihtisas dairesinden bir kişi, morg ihtisas dairesinden 3 kişi olacak. Ekip sayısı 20'ye kadar yükselecek.

- Bizden istenen ölüm sebebinin tespiti. Cenazenin hepsini getireceğiz. Üstteki anıt mezar kalkacak, cenazeye inilecek. Cenazeyi çok özel bir yerde saklayacağız.

- Bütün kalan vücut parçalarında travmatik, patolojik bulgu var mı? İncelenecek. Örnekler hem rahmetli Cumhurbaşkanımız'dan hem cenazenin konulduğu yerden hem de toprağın altında yaklaşık 40 ila 60 santimetrelik bölümden alınacak.

- 48 saate ihtiyacımız var. 48 saat sonra cenaze devlet ve aileye teslim edilecek. Bunun nedeni DNA çalışması.

- Bütün uyuşturucu, insektisitler (böcek öldürücü), ağır metaller, aklınıza gelebilecek her maddeye bakacağız.

- Hiçbir şey bulamayabiliriz.

- Sonuç 2 aydan önce çıkmaz.

- DNA testi için aileden örnek alma konusunda bir talep yok.

- Cenaze herkesin girip çıkamayacağı bir yerde korunacak.

SAC LEVHAYLA ÇEVRİLDİ

Özal 'ın Anıt Mezarın çevresi sac levhalarla kapatıldı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı 'nın gözetiminde açılacak kabirde yapılacak işlemlerin dışarıdan görülmemesi için sac levhaların kurulduğu öğrenildi. (Mete YILMAZ)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber