Mersin'de aşçılık ve servis hizmeti elemanı kursiyerlerine sertifika verildi

Mersin'de Kalkınma Bakanlığı'nca finanse edilen Sosyal Destek Projesi (SODES) kurslarında aşçı yardımcılığı, garson ve komi eğitimi alan 90 kursiyere sertifikaları verildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Eylül 2012 15:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kurslar, Mersin Valiliği, Toroslar Belediyesi, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Eğitim ve Kalkınma Vakfı (EKAV) ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ortaklaşa gerçekleştirildi.

Akdeniz Kız Teknik ve Meslek Lisesi'nde düzenlenen sertifika törenine Mersin Vali Yardımcısı Kadir Okatan, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, MTSO Meclis Başkanı Faik Burakgazi, MTSO EKAV Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Kiper, Mersin Üniversitesi Turizm Otelcilik İşletmeciliği ve Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Celil Çakıcı, akademisyenler, kursiyerler ile çok sayıda davetli katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan MTSO EKAV Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Kiper, 2 etap halinde gerçekleştirilen kurslardan 26 kişinin servis hizmetleri elemanlığı, 64 kişinin de aşçılık olmak üzere 90 kişiye mesleki eğitim verdiklerini belirtti. Mersin'de son yıllarda genç işsizlerin ekonomiye kazandırılması yönünde önemli başarılar elde ettiklerini ifade eden Kiper, ?Bu proje de onlardan birisi. Bu projenin hedefi, iş arayan gençlerimize ki bunlar ilkokul ve üniversite mezunları arasında çeşitli eğitim düzeyindeki kişilerdir, iş ve meslek öğretilmesi, onların yaşam kalitesinin artırılması ve turizm sektöründe özellikle 2013 Akdeniz Oyunları'nın öncesinde boşluğu hissedilen aşçılık ve servis hizmetleri elemanlığı mesleklerinde nitelikli eleman yetiştirilmesidir.? diye konuştu.

Belediye olarak mesleki eğitime ve istihdama yönelik projelere önem verdiklerini kaydeden Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna ise hazırladıkları 9 Avrupa Birliği Projesi ve belediye bünyesinde kurdukları Toroslar Teknik Eğitim Kursları (TORTEK) ile mesleksiz insanları meslek sahibi yaptıklarını söyledi. Mersin'de yapılacak 2013 Akdeniz Oyunları öncesinde gerçekleştirilen Turizm'de Hedef 2013 Projesi'nin işsiz ve mesleksiz insanlar için bir fırsat olduğunu belirten Tuna, bu projede de başarılı olan kursiyerlerin iş sahibi olabileceklerine inandıklarını kaydetti.

2005 yılında hazırladıkları AB projesi ile 120 gence aşçılık ve iklimlendirme dallarında mesleki eğitim verdiklerini hatırlatan Tuna, şöyle devam etti: "Özellikle Kazanlı-Seyhan hattının turizm bandı olarak hizmete gireceğini düşündüğümüz için açtığımız kurslardan aşçılık dalında mezun olan kursiyerlerimiz kaliteli ve yüksek maaşlı yerlerde çalışmaya başladılar. İlçe Halk Eğitim Müdürlüğümüz ile ortaklaşa yürüttüğümüz Toroslar Teknik Eğitim Kurslarımızda ise bugüne kadar 26 branşta 13 bin insanımızı meslek sahibi yaptık. Farklı kültürlerden bir araya gelen insanlarımızı tanıştırıp kaynaştırarak dostlukların kurulmasına vesile olduk. Mesleki eğitim alan bu insanlarımız işsiz eşitlerden bir adım öne çıkmış oldu. bu projede de başarılı olan kursiyerlerimizin de iş sahibi olacağını ümit ediyorum.?

Vali Yardımcısı Kadir Okatan ise kursu tamamlayıp sertifika almanın yeterli olmayıp nitelik kazanmanın çok daha önemli olduğunu vurguladı. Okatan kursu tamamlayan 90 gencin nitelikli bireyler olarak istihdama dahil olacaklarını söyledi.

Konuşmaların ardından SODES projesi kapsamında açılan kursu başarıyla bitiren 90 kursiyere sertifikaları protokol üyeleri tarafından verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber