Karabük'ün 2 projesi kabul edildi

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı'nın (BAKKA) 2012 Yılı Teknik Destek programı kapsamında, Karabük Valiliği Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi'nin teknik desteği ile hazırlanan Karabük'e ait 2 proje kabul edildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Eylül 2012 23:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Vali İzzettin Küçük, ulusal ve yerel kalkınma planlarında ve programlarında öngörülen ilke ve politikalarla uyumlu olarak kamu, özel sektör ve sivil toplum arasındaki işbirliğini geliştirerek, Batı Karadeniz Bölgesi'nde sürdürülebilir ekonomik, çevresel, sosyal kalkınmayı sağlamak ve bölgenin rekabet edebilirliğini ve uluslararası tanınırlığını arttırmak amacıyla 2009 yılında kurulan Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı'nın, Teknik Destek Faaliyetleri için Ajans bütçesinden ayrılan toplam kaynağın 2012 yılı için 225.000 TL olduğunu belirterek, BAKKA Teknik Destek programı kapsamında kabul edilen 5 projeden 2'sinin Karabük'e ait olduğunu açıkladı.

Vali Küçük, kabul edilen 2 projenin ?Öğreniyorum Projemi Yazıyorum? ve ?Netcad Bilgisayar Programı Eğitimi? projeleri olduğunu kaydederek, projelerin içeriğiyle ilgili bilgiler verdi. Karabük Valiliği AB ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi'nin başvuru sahibi olduğu Karabük'te proje yazma ve uygulama kapasitesinin artırılması için ?Öğreniyorum Projemi Yazıyorum? projesinin 15.000 TL'lik bütçeye sahip olduğunu belirten Vali İzzettin Küçük, proje kapsamında kamu, özel sektör, sivil toplum kuruluşları ve gönüllülerden oluşacak 80 kişiye Proje Döngü Yönetimi (PCM) eğitimi verileceğini, bu eğitimi başarı ile tamamlayacak 20 kişinin de Eğiticilerin Eğitimi (ToT)' alarak Karabük ilinde güçlü bir proje ekibi ve proje kapasitesi oluşturmayı amaçladıklarını söyledi. Vali İzzettin Küçük, Karabük Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü başvuru sahipliğinde ve Karabük AB ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi teknik desteği ile hazırlanan ve bütçesi 15.000 TL olan ?Netcad Bilgisayar Programı Eğitimi? projesi ile de Karabük Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünde görevli 20 kişinin netcad eğitimi alarak görevli personelin kapasitelerinin artırılması ile birim zamanda daha fazla kişiye hizmet verileceğini ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber