Ankara Büyükşehir Belediyesi, obeziteye karşı adımsayar dağıtacak

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Sağlık Bakanlığı'nın obezite ile mücadele için 3 Ekim Dünya Yürüyüş Günü'nde düzenleyeceği etkinliklere destek verecek.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Ekim 2012 11:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Etkinlikler kapsamında Başkentlileri spora teşvik etmek ve sağlıklı bir yaşama dikkat çekmek için katılımcılara binlerce pedometre yani adımsayar dağıtılacak.

Dünya Sağlık Örgütü'nün fiziksel aktivitenin sağlık açısından önemini vurgulamak amacıyla ilan ettiği 3 Ekim Dünya Yürüyüş Günü'nde obeziteye karşı mücadele kapsamında Altınpark'ta da çeşitli etkinlikler gerçekleştirilecek. Sağlık Bakanlığı ve Büyükşehir Belediyesi ortaklığında düzenlenecek 3 Ekim Dünya Yürüyüş Günü Obezite İle Mücadele etkinliklerine Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de katılacak. 'Obeziteyle Mücadele Kampanyası' kapsamındaki daha hareketli bir yaşamın sağlık üzerindeki olumlu etkisine dikkat çekmek amacıyla Altınpark'ta saat 15.00'te başlayacak programda, hareketli yaşama çağrı yapılacak.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ağustos ayında Belediye Meclisi'nde 'Başkentlileri spora teşvik etmek amacıyla 100 bin pedometre alınması ve dağıtılması' yönünde alınan karar doğrultusunda katılımcılara binlerce adımsayar hediye edecek. Yürüyüş mesafesini ölçen, harekete duyarlı mekanik adım sayarların yanı sıra Sağlık Bakanlığı da sporseverlere şapka ve yağmurluk verecek. Program kapsamında ayrıca Sağlık Bakanı Akdağ ile Başkan Gökçek ve yabancı misyon şeflerinin bazılarının katılımıyla park etrafındaki parkurda yürüyüş yapacak. 1800 metrelik parkurun etrafında katılımcıların dikkatini hareketli yaşamın yanı sıra, sağlıklı beslenmeye de dikkat çekmek amacıyla elma ve su dağıtımı yapılan stantlar kurulacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber