Muş'ta TYÇP kapsamında 236 kişiye iş imkanı sağlanacak

Muş'ta, Türkiye İş Kurumu (İş-Kur) Müdürlüğü tarafından İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde, Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) kapsamında çalıştıracak 236 kişi için kura çekimi yapıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Ekim 2012 14:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şehir Spor Salonu'nda yapılan kura çekimine 3 bin 721 kişi müracaat etti. Burada bir konuşma yapan İş-Kur Müdürü Mehmet Emin Taylan, daha önce ertelenen kura çekimine bugün itibariyle başladıklarını söyledi. Her gün bir ilçede olmak üzere Cuma gününe kadar kura çekimine devam edeceklerini belirten Mehmet Emin Taylan, toplam 700 kişiye iş imkanı sağlayacaklarını kaydetti. Tüm kurumların bütçelerinin yılsonuna kadar ayarlandığı için bugün kurada ismi çıkanların 3 çalıştırılacağını vurgulayan Taylan, 2013 yılı itibariyle bu çalışmaya devam edeceklerini belirtti. Bugün çekilecek kurada ismi çıkanların Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından belirlenen eğitim kurumlarında çalışacaklarını ifade eden Taylan; ?Burada gerçekten mağdur olana, hak etmiş olana, ihtiyacı olana iş vermeyi amaçlıyoruz. Muş'ta mağdur-işsiz insanın kötü yollara, sıkıntılara düşmeden bizim tarafımızdan işe yerleştirilmesini arzuluyoruz. Bu çaba içinde çalışmalarımıza devam ediyoruz. İnşallah bu çalışmayı fazlasıyla devam ettireceğiz? dedi.

Bugünkü kurada ismi çıkacak 236 kişinin il merkezindeki eğitim kurumlarında 3 aylık çalıştırılacağını dile getiren Taylan, 3 bin 721 kişinin müracaat etmesi nedeniyle kura çekimini spor salonunda yaptıklarını sözlerine ekledi.

Merkeze bağlı Tekyol köyünden müracaat eden ve kura çekimine çocuğuyla birlikte gelen 5 çocuk annesi Nagihan Özmen isimli kadın ise; ?Maddi durumumuz düşük olduğu için ben de İş-Kur'a müracaat ettim. Umarım benim ismim kurada çıkar. Çünkü bu işe çok ihtiyacım var. 7 nüfusuz ve eşim de işsiz. Hiçbir gelirimiz yok. Kurada ismim çıkarsa 3 ay da olsa çalışma imkanı elde edeceğim? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber