Zonguldak Muharip Gaziler Derneği'nden ilgisizliğe tepki

CHP İl Başkanı Halil Furat ve yönetim kurulu üyeleri, bir süre önce kendilerini ziyaret eden Zonguldak Muharip Gaziler Derneği'ne iadei ziyarette bulundu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Ekim 2012 17:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dernek binasında gerçekleşen ziyarette gergin dakikalar yaşandı.

Dernek Başkanı Ramazan Çakal, 380 üyeye sahip Kore ve Kıbrıs gazileri olarak, yıllardır derme çatma binaların kendilerine reva görülmesine öfkelendi. Ramazan Çakal, ?O cephede savaşanlar biziz. O bayrağı Beşparmaklar dağlarına diken de biziz başkanım. Bize kulübeyi gösteriyorlar. Biz kulübeye layık insanlar mıyız?? diye konuştu.

Ziyaret sırasında, CHP'li Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir ile Vali Erol Ayyıldız'ın dernek binası tahsis etmemesine tepki gösteren Çakal, ?Sayın başkanım, daha önce sizi ziyaret ettiğimizde bize dernek yeri tahsis edilmesi için belediye başkanımla görüşmeniz ve bizlere yardımcı olmanızı talep etmiştik. Sizler de yardımcı olacağınızı söylemiştiniz. Biz yıllarca sabrettik. 20 Eylül'de belediye başkanımıza ziyarete gittik. Başkan bey bize, dere kenarındaki eski Şehit Aileleri Derneği barakasını layık gördü. Bu sorunu belediye, valilik çözecek. Şu an bulunduğumuz bina sahibi olan SSK bizi çıkaracakmış. Ama bizi buradan çıkarsınlar, şu topun olduğu yere çadır kuracağım.? dedi.

CHP İl Başkanı Halil Furat'ın, ilde çok sayıda dernek olduğunu belirterek, ?Engelliler derneği, köy dernekleri, muhtarlar derneği vs. herkes bir şeyler istiyor. Belediye talepleri karşılamakta zorlanıyor? diye cevap vermesi üzerine Gazi Ramazan Çakal, şunları söyledi:

?Başkanım, sakatlar da bizim evladımız ama bir gazetecilerle ve diğer derneklerle bizi bir tutamazsınız. Bu vatan için biz canımızı feda ettik, yine feda etmeye hazırız. Gazisini, şehidini tanımayan bir insan ülkede yaşayamaz başkanım! Ayrıca, bizler olmasaydık, sizler siyasi parti başkanı olarak buraya gelebilir miydiniz??

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber