Jipiyle adam ezdi, 8 de 8 kusura rağmen sadece 8 gün yattı

Haber Giriş : 18 Eylül 2005 13:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Garson Gıyasettin, durakta otobüs beklerken bir jipin altında kalıp öldü. Jipi kullanan Koç Üniversitesi öğrencisi Begüm Kıroğlu, 8'de 8 kusurluydu. Ama 'iyi hali' gözönüne alındı, 8.8 milyar para cezası verildi

32 yaşındaki garson Gıyasettin Şit, ne yaya geçidi olmayan yerden karşıya geçmiş, ne de otobanda otomobillerin üstüne atlamıştı. Tek yaptığı yayalara ait olan otobüs durağında beklemekti. Ama bir jipin altında kalıp can verdi. 2 Aralık 2004'te, annesinin jipini kullanan Koç Üniversitesi öğrencisi 19 yaşındaki Begüm Kıroğlu, Sarıyer'deki bir otobüs durağında bekleyen Gıyasettin Şit'e çarptı. Begüm hakkında, "dikkatsizlik ve tedbirsizlik sonucu ölüme sebebiyet vermek"ten kamu davası açıldı, 5 yıla kadar hapsi istendi.

Ancak, 8 gün cezaevinde kalan Begüm, tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildi. Çünkü plastik fabrikası sahibi olan Kıroğlu Ailesi, kazada ölen 3 çocuk babası garson Şit'in yakınlarından feragat almıştı. İddialara göre de aileye 'kan parası' verildi. Bilirkişi raporu Begüm'ün kazada 8/8 kusurlu olduğunu ortaya koydu. Ancak 9 ay süren yargılama sonunda genç kız sadece para cezasıyla kurtuldu. Mahkeme, Kıroğlu'na önce TCK'nın 455/1 maddesi uyarınca 2 yıl hapis, 445 YTL de para cezası vermişti. Ama bu ceza, duruşmalardaki iyi hali göz önünde bulundurularak 1 yıl 8 ay hapis, 370 YTL de para cezasına çevrildi. Hapis cezası da paraya çevrilince, Begüm'e verilen ceza toplam 8 bin 840 YTL oldu.

vatan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber