Erciş'te afet konutlarının teslimi devam ediyor

Van'ın Erciş ilçesinde depremzedeler için yapılan afet konutlarının anahtar teslimi devam ediyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Ekim 2012 23:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eylül ayı içerisinde gerçekleşen kura çekimleriyle başlanan afet konutlarının anahtar teslim işlemleri ara verilmeden devam ediyor. Erciş Kaymakamlığı tarafından oluşturulan Hak Sahipliği Komisyonu, ev sahipleriyle iletişime geçerek vatandaşların konut anahtarlarını teslim almalarını sağlıyor.

Anahtar teslim bürolarında incelemelerde bulunan Kaymakam Barboros Baran, ?Vatandaşlarımızın bir an önce sıcak yuvalarına yerleşebilmeleri için kura çekimlerinin ardından, anahtar teslimlerine de hemen başladık. Depremden sonra konteynerlerdeki afetzede vatandaşlarımızı kalıcı konutlarında görmek, en büyük hayalimiz. Bu da yavaş yavaş gerçekleşiyor. İnşallah, en kısa süre içerisinde diğer hak sahibi vatandaşlarımızı da sıcak yuvalarına yerleştirmiş olacağız? dedi.

Bu arada, gerekli işlemlerinin ardından binalarını yüklenici firma yetkilerinden teslim alan depremzede vatandaşlar ise, konutlardaki ufak tefek eksikliklerin de giderilmesiyle birlikte kalıcı evlerine Kurban Bayramı gelmeden yerleşmeyi planladıklarını belirttiler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber