Şemdinli ve Mardin'de 14 terörist etkisiz hale getirildi/ Video

Haber Giriş : 02 Ekim 2012 15:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şemdinli kırsalındaki operasyonlarda çıkan çatışmada 12 terörist etkisiz hale getirildi.

Hakkari Valiliği, Şemdinli kırsalında dün başlayan operasyonların ikinci gününde, Irak sınırından Türkiye'ye giriş hazırlığındaki bölücü terör örgütü mensuplarıyla çıkan çatışmada 2'si kadın 12 teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, kentte emniyet ve huzuru sağlamakla görevi güvenlik kuvvetlerinin bölücü terör örgütü mensuplarına karşı 1 Ekim 2012 tarihinde Şemdinli ilçesi kırsalında kapsamlı bir operasyon başlattığı belirtildi.

Operasyonun ikinci gününde Irak sınırından Türkiye'ye giriş hazırlığındaki bölücü terör örgütü mensupları ile temas sağlandığı ifade edilen açıklamada, şunlara yer verildi:

''Güvenlik kuvvetlerimizin 'teslim ol' çağrısına ateşle karşılık verilmesi üzerine gece çatışma başlamış, ikisi kadın 12 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Teröristlerle 1 adet docka marka uçaksavar, 1 adet BKC marka makineli tüfek, 4 adet kalaşnikof uzun namlulu tüfek, bu silahlara ve RPF roketatar silahına ait çok sayıda mühimmat ele geçirilmiştir. Ayrıca bölgede teröristlere ait 2 sığınak ve içindeki yaşam malzemeleri usulüne uygun olarak imha edilmiştir.''


MARDİN'DE 2 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Mardin'in Kızıltepe Şenyurt beldesine bağlı Haniköyü yakınlarında bulunan sınır askeri birliğe teröristlerce düzenlenen saldırıda askerlerin anında karşılık vermeleri üzerine iki terörist ölü olarak ele geçirildi, 1 terörist de yaralandı.

Türkiye-Suriye sınırında bulunan Mardin'in Kızıltepe Şenyurt beldesine bağlı Haniköyü yakınlarında bulunan sınır askeri birliğe saldırı düzenlendi. Mayınlı saha içerisinde Türk Sınır devriyelerine ateş açan törür örgütü üyeleri ile güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı. Yaklaşık 10 dakika süren çatışmada Suriye tarafından ateş eden teröristlerden 2'si etkisiz hale getirildi. 1 kişinin de yaralandığı bildirildi. Mardin Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, "02.10.2012 günü saat 03.00 sıralarında ilimiz Kızıltepe ilçesi Şenyurt bölgesi sınır bölgesine Suriye ülkesi tarafından bölücü terör örgütü mensuplarınca giriş yapılmak istenerek bölgede yer alan askeri birliğe ateş açılmış olup güvenlik kuvvetlerinin açılan ateşe anında karşılık vermeleri neticesinde iki terörist etkisiz hale getirildi. Bir teröristin yaralandığı duyumu alınmıştır" denildi.


Tunceli'de karakola taciz ateşi

Tunceli merkeze bağlı Sarıtaş Jandarma Karakolu'na taciz ateşi yapıldı.

Tunceli'ye 40 kilometre mesafede bulunan Sarıtaş Jandarma Karakolu'na dün akşam saat 18.00 sularında PKK'lı bir grup tarafından uzun namlulu silahlarla taciz ateşinde bulundu. Ölen ya da yaralanan kimsenin olmadığı olayda, karakolda bulunan jandarma özel hareket timlerinin ve karakol askerlerinin anında karşılık vermesiyle PKK'lılar ormanlık alana kaçtı.

Bölgede operasyon başlatıldı.

2 TERÖRİST TESLİM OLDU

Terör örgütü PKK'nın dağ kadrosunda faaliyet gösteren 2 terörist silahlarıyla birlikte güvenlik kuvvetlerine teslim oldu.

Edinilen bilgiye göre, bir süre kırsalda faaliyet yürüten ve eylem için Diyarbakır'a gelen iki terörist güvenlik kuvvetlerine teslim oldu. Teslim olan teröristlerin Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde sorgulandığı belirtildi.

AA-İHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber