Hakkari'de çatışma: 2'si kadın 12 PKK'lı öldürüldü

Şemdinli'de, Türkiye'ye giriş hazırlığında olan 2'si kadın 12 PKK'lı öldürüldü...

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Ekim 2012 12:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sabah saatlerinde Gediktepe bölgesinde güvenlik güçleri ile bir grup PKK'lı arasında çatışma çıktı. Çatışmada 5 PKK'lı silahlarıyla birlikte ölü ele geçirildi. Bölgede devam eden operasyonda etkisiz hale getirilen PKK'lı sayısının 14 olduğu tahmin ediliyor.

HAKKARİ VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Hakkari Valiliği, Şemdinli ilçesinde 2'si kadın 12 PKK'lının öldürüldüğü, 2 sığınağın ise içindeki malzemelerle birlikte imha edildiğini açıkladı.

Konuyla ilgili yapılan açıklamada "Hakkari'de emniyet ve huzuru sağlamakla görevli güvenlik kuvvetlerimiz bölücü terör örgütü mensuplarına karşı 1 Ekim 2012 tarihinde Şemdinli ilçesi kırsalında kapsamlı bir operasyon başlatmıştır. Operasyonun 2. gününde Irak sınırından Türkiye'ye giriş hazırlığındaki bölücü terör örgütü mensupları ile temas sağlanmıştır. Güvenlik kuvvetlerimizin teslim ol çağrılarına ateşle karşılık verilmesi üzerine gece çatışma başlamış, 2'si kadın 12 teröristin etkisiz hale getirilirken, 1 adet docka marka uçaksavar, 1 adet bkc marka makinalı tüfek, 4 adet kaleşnikof uzun namlulu tüfek, bu silahlara ve RPG roketatar silahına ait çok sayıda mühimmat ele geçirilmiştir, Ayrıca bölgede teröristlere ait iki sığınak ve içindeki hayati malzemeler usulüne uygun olarak imha edilmiştir. Güvenlik kuvvetlerimiz ilimizde huzur ve güvenliği sağlamaya, faaliyetlerine itidal, sağduyu, hassasiyet ve kararlılıkla devam etmektedir? denildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber