Avea 'Uzaktan Kronik Hastalık Takibi Projesi'ni hayata geçirdi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Ekim 2012 13:06, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Avea Kurumsal İş Birimi Kıdemli Direktörü Tunç Taşman, geleceğin teknolojisini üretme vizyonuyla hareket eden Avea'nın bu doğrultuda Mobil Sağlık sistemlerine büyük önem verdiğini söyledi.

Avea ve Acıbadem Mobil Sağlık Hizmetleri'nin iş birliği ile gerçekleştirilen ''Uzaktan Kronik Hastalık Takibi Projesi'' tanıtım toplantısında konuşan Taşman, sağlık sektörünün bilimden, teknolojiden ve inovasyondan en fazla yararlanan sektörlerden biri olduğuna değinerek, sağlıklı teknolojinin hayat kalitesini arttırdığını ve insan ömrünü uzattığını söyledi.

Taşman, yaşlanan nüfusun sağlık harcamalarında olağan üstü bir artışına neden olduğuna da değinerek, 2030 yılına kadar gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde sağlığın Gayri Safi Milli Hasıla'dan (GSMH) aldığı payın yüzde 15 seviyesine çıkacağını dile getirdi.

Yapılan bir araştırmaya göre gelişmiş ülkelerin mobil sağlık ve mobil sağlık çözümlerine yapacakları yatırımlardan elde edecekleri tasarrufların 175 - 200 milyar dolar mertebesinde olacağını söyleyen Taşman, ''Bugün attığımız adımlar gelecekteki 10-15 sene içindeki ülke ekonomisi için çok önemli çok değerli adımlardır. Biz de bu yüzden sağlık sektörünü çok önemsiyoruz. Bu alanda teknoloji geliştirmeye gidiyoruz. Bunun için pek çok çalışma var. Pek çok ilke imza atıyoruz. Mobil sağlık teknolojimizle de doktorunuzu cebinize taşıyoruz'' dedi.

Uzaktan Kronik Hasta Takibi Projesi için ''Sağlığınızı düşünürken cebinizi de koruyacak bir proje'' değerlendirmesi yapan Taşman, Dünya Sağlık Örgütü'ne ait 2009 yılı verilerini değerlendirdi.

Taşman, şöyle devam etti:

''Türkiye'de 1000 kişiye düşen doktor sayısı 1.54. Her 100 hastaya bir doktor düşmese de, her 100 hastaya yaklaşık 20 akıllı telefon düşüyor ve akıllı telefonları artırmak doktor sayısını hemen artırmaktan çok daha kolay. Doktorları tek tek hastalarla buluşturmak da hem zaman hem de maddi açıdan pek mümkün görünmüyor. Bu noktada Avea, zamanın çok önem taşıdığı hastalıklarda zaman kazandıran bir rol oynuyor. Bu proje ile başta hastalar olmak üzere hasta yakınlarının da içi çok daha rahat olacak. Geleceğin teknolojisini üretme vizyonuyla hareket eden Avea da bu doğrultuda Mobil Sağlık'a büyük önem veriyor. Bu önem doğrultusunda da hastane, ilaç şirketi sağlıkla ilgili her şirket ve kuruma özel butik uygulamalar geliştirmeye devam edeceğiz. Bu alandaki sloganımız 'Sağlıkta Avea'dan isteyin yeter' diyebiliriz''

Acıbadem Mobil Sağlık Genel Müdürü Dr. Özgür Turgay ise Mobil Sağlık'ın dünyanın en hızlı büyüyen ihtiyaçları arasında yer aldığını dile getirdi.

Hastaların evlerine bırakılan ve Acıbadem Mobil Sağlık'ın 7/24 saat doktorların görev yaptığı Medikal Çağrı Merkezi ile iletişimini sağlayan yeni takip cihazları sayesinde artık sağlıkta da bankacılık gibi 'Self Servis' bir dönemin başladığını söyledi.

-''Uzaktan Kronik Hastalık Takibi'' Projesi-

''Uzaktan Kronik Hastalık Takibi'' projesi ile kardiyoloji, kronik ve (yüksek tansiyon, kronik kalp rahatsızlıkları, aritmi, kroner damar rahatsızlıkları) diyabet hastalarının yanı sıra evde bakım gerektiren, taburcu edilen veya acil tıbbi yardım sonrası izlenmesi ve koruyucu kontroller yapılması gereken hastalar zamandan ve mekandan bağımsız 7 gün 24 saat takip edilebilecek.

Hasta takip sisteminin hayata geçmesi ile 1 yılda 10 bin, 5 yılda 100 bin hasta evinden /iş yerinden takip edilebilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber