Okul kömüründe yerli - ithal tartışması

Çanakkale'de, okullara alınan kömürler tartışma konusu oldu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Ekim 2012 12:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İhale ile alınan 625 ton kömürün şartnamede belirtilen 4800 kalori değerinin altında olduğu iddi edildi.

Çanakkale'de geçen ay CHP'li Meclis Üyesi Hakkı Öztürk'ün gündeme getirdiği, okul kömürlerinin kalorisinin düşük olduğu iddiası, ekim ayı İl Genel Meclisi toplantısında görüşüldü. Meclis Üyesi Hakkı Öztürk, 104 bin 375 lira bedelle okullara 625 ton kömür alımı için yapılan ihalede, kömürlerin 4800 kalori değerinde olması şartı bulunduğunu, ancak ihaleyi kazanan firmanın kömürleri Malkara Paşaköy'den getirdiğini, Trakya

kömürlerinin ise belirlenen değerin altında olduğunu söyledi.

Bir okuldan aldığı kömürü Türkiye Kömür İşletmeleri Çan Linyitleri İşletmesi Müdürlüğü'nde tahlil ettirdiğini söyleyen Öztürk, "İl Özel İdaresi İnsan Kaynakları Müdürlüğü tarafından kömürler analiz ettirilmiş. Buna göre birinci tahlilde kömürün kilogram kalorisi 5151, ikincide 6640 ve üçüncüde ise 6845 olarak çıkmış. Eğer bu kömürler Trakya'dan değil de Soma'dan alınmış ya da ithal kömür olsaydı bu değerlere inanabilirdik. Oysa benim bir okuldan alıp 400 lira ödeyerek Çan Linyitleri İşletmesi Müdürlüğü'nde incelettiğim kömürün kalorisi 3396 olarak çıktı. Ben iddiamın arkasındayım. Üç siyasi partiden bir komisyon oluşturalım ve noter huzurunda bir okuldan alınacak kömürü tahlil ettirelim. Doğru ortaya çıksın" dedi.

İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Nevzat Küçük ise, ihale süreciyle ilgili bilgi vererek, 625 ton kömürün ağzı kapalı ve mühürlü çuvallarla teslim edildiğini, 17 okuldan 2'şer çuval kömür alarak analiz için iki görevliyle birlikte gönderdiğini söyledi. Küçük, "Üç ayrı grupta yaptırdığımız analiz sonuçlarına göre kömür kalorileri 5151, 6640 ve 6845 olarak rapor edildi. Konu bundan ibaret" dedi. İl Genel Meclisi Başkanı Ali Rıza Tekin, görüşmelerin ardından, olayın Meclis Araştırma ve Hukuk Komisyonuna havalesini oylamaya sundu. Konu oy birliğiyle ilgili komisyona havale edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber