Zabıtadan gıda imalathanelerine hijyen denetimi

Bilecik'in Bozüyük ilçesinde gıda üretimi yapan işyerleri hijyen denetimine tabi tutuldu

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Ekim 2012 15:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Zabıta ekipleri tarafından yapılan denetimlerde eksiği olan işyerleri uyarılırken bir işyerine de cezai işlem uygulandı.

Bozüyük Belediyesi Zabıta Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan 4 kişilik denetleme ekibi, ilçe genelindeki unlu mamul imalathaneleri ile yiyecek imalatı yapan iş yerlerine yönelik denetimlerde bulundu.

Ekipler, denetlediği işyerlerinin hijyen, sağlık karneleri, iş yeri açma ruhsatları ve tatil ruhsatlarını inceledi. İşyerlerindeki üretim ortamlarının hijyen kurallarına uygun olup olmadığını inceleyen denetleme ekibi, özellikle iş yerlerinin genel temizliğinden üretimde kullanılan materyallere ve üretimi yapan ustaların kılık-kıyafetine kadar kontrol etti. Denetimlerde uygun koşullarda üretim yapan imalathanelere teşekkür edilirken bazı eksiklerin görüldüğü imalathaneler de eksikliklerini gidermeleri konusunda uyarıldı. Ayrıca daha önce yapılan denetlemelerde eksikleri görülerek uyarılan fakat eksikliklerini gidermeyen bir işletmeye de cezai işlem uygulandı.

Vatandaşların hijyen kurallarına uygun tatlı ve gıda maddeleri tüketebilmesi için yaptıkları denetimlere devam edeceklerini belirten yetkililer, işyeri sahiplerinin bu konulara önem vermesi gerektiğini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber