SYDV mağdur yaşlıların evlerini temizletip, ütülerini yaptırıyor

Afyonkarahisar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı(SYDV), Yoksul Yaşlılara Tertemiz Bir Dünya Projesi kapsamında yaşlıların evlerini temizletip, ütülerini yaptırarak, sağlık kontrolünden geçiriyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Ekim 2012 19:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Vakıf, en son mağdur durumdaki 20 yaşlıyı sağlık kontrolünden geçirip Korel Termal Otel'de ağırladı.

SYDV Başkanı Vali İrfan Balkanlıoğlu, yaşlıları termal otele uğurlamadan önce ellerini öperek, hal hatırlarını sordu. Mağdur durumdaki yaşlı vatandaşlara yönelik hizmetlerin aralıksız sürdüğünü belirten Balkanlıoğlu, yaşlılara sahip çıkmanın vicdani, ahlaki ve dini bir davranış olduğu söyledi. Balkanlıoğlu, ?Sizler bizim için çok önemlisiniz. Sizlerin rahat ve huzuru için her türlü çalışmayı yapıyoruz. Bizlerin gözbebeğisiniz. Sizler bizlere değil, bizler sizlere döneceğiz. Her türlü ihtiyacınızda yanınızdayız. Termal otelde hoşça vakit geçirmenizi temenni ediyorum.? dedi.

Afyonkarahisar SYDV'nin artık güçlü bir kurum olduğunu ifade eden Balkanlıoğlu, bütün işlerin nizami bir şekilde, aksamadan yerine getirildiğini kaydetti. Balkanlıoğlu, ?Vatandaşa yapılan yardımlar otomatikman hesaplarına yatırılıyor ve cep telefonlarına mesajla bildiriliyor. Bu iş ve işlemlerin yanı sıra sosyal faaliyetlere de büyük önem veriliyor. Özellikle, vakıf tarafından gerçekleştirilen, ?Yoksul Yaşlılara Tertemiz bir Dünya' projesi kapsamında ilimizdeki fakir ve mağdur durumdaki yaşlılar tespit edilmektedir.? diye konuştu.

YAŞLILAR EVLERİNDE ZİYARET EDİLİYOR

Balkanlıoğlu, proje çerçevesinde tespit edilen ve mağdur durumda olan yaşlıların evlerine gerekli ihtiyaçlarının götürüldüğünü dile getirdi. Balkanlıoğlu, yaşlıların evlerinin temizlenip, eşyalarının yıkatılıp ütülendiğini, tedavi ihtiyacı olanların ise sağlık kontrolünden geçirilerek tedavilerinin yaptırıldığını anlattı.

SYDV Müdürü Süleyman Arı da yaşlıların toplum için büyük bir değer ifade ettiği düşüncesiyle, onların en zor zamanlarında yanlarında olmalarının kendileri için asli bir görev olduğunu söyledi. Arı, zaman zaman yaşlıları ağırlayarak termal sulardan faydalanmalarını sağladıklarını kaydetti. Arı, birçok yaşlının 5 yıldızlı termal otelde sulara girerek vücutlarını dinlendirdiklerini, hayatlarında ilk defa böyle bir mekana gelmelerinin mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber