Sağlıklı Yürüyüş Kampanyası'na 'şiveli' destek

Sağlık Bakanlığı Dünya Yürüyüş Günü'nde, Obezite ile Mücadele Kampanyası'na destek için Türkiye genelinde yöresel şivelerle çeşitli etkinlikler gerçekleştiriliyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Ekim 2012 21:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanlığı; ?Yürü Angaralım yürü, Adıyaman Yürüyor, Obezite Ölüyor, Aydın Gımıldan, Sağlıklı Yarınlara Hazırlan, Çanakkale Geçilmez, Yürüyüşten Vazgeçilmez?? gibi farklı yörelere ait şivelerle günlük fiziksel aktivitenin artmasını hedefliyor.

Dünya Sağlık Örgütü'nün fiziksel aktivitenin sağlık açısından önemini vurgulamak amacıyla ilan ettiği 3 Ekim Dünya Yürüyüş Günü'nde, Sağlık Bakanlığı obeziteyle mücadele kampanyası kapsamında Türkiye çapında bir dizi etkinlik düzenliyor. Bu etkinliklerin sloganları ise yöresel şive ile yapılıyor. Böylece halkın günlük hayatlarındaki fiziksel aktiviteye daha fazla katılmaları hedefleniyor. Etkinlik için hazırlanan şiveli sloganlardan bazıları şöyle; ?Afyon'dan Galkıve Ayağa Sağlığa Meraba!', Ağrı'dan ?De Hadi Yürüyelim' Amasya'dan 'Hadi Yürüyek Herii' Ankara'dan ?Yürü Angaralım Yürü' Edirne'den ?Abe Hareket Edin Be Ya' Erzurum'dan ?Seğirt Gardaş Seğirt,' ?

40'IN ÜZERİNDE AVM'DE YÜRÜYEN MERDİVENLERİ DURDURULUYOR

Hareketli yaşama dikkat çekmek için Alışveriş Merkezleri'nde (AVM) 15 dakika süre ile yürüyen merdivenler durdurulacak. Uygulamaya 40'ın üzerinde AVM destek veriyor. Sağlık Bakanlığı ile AVM'lerin mutabakata varmasıyla yarın saat 13.00-13.15 arasında günlük hayatta fiziksel aktivitenin önemine dikkat çekmek için 15 dakika süreyle yürüyen merdivenlerin durdurulması kararlaştırılmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber