'Ankara Teknokafe' açıldı

Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, Türkiye'de bilişimi konuşacak ve bilişim vadisi meselesini tartışacak yegane şehrin Ankara olduğunu belirterek, "Türkiye Cumhuriyeti'nde Anadolu toprakları üzerinde ilk bilişim vadisini Ankara'da gerçekleştireceğiz" dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Ekim 2012 22:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yüksel, Ankara Kalkınma Ajansı ve Genç Bilişimciler Derneği tarafından Ankara'da kurulan ve "Ankara Teknokafe"nin açılışını yaptı.

Yüksel, açılışta yaptığı konuşmada, Ankara'nın gelişim yapılanması içerisinde üç başlığa özellikle önem verdiklerini ifade ederek, bu başlıkların tarım, turizm ve bilişim olduğunu dile getirdi.

Gelecek hafta ABD'ye yapacakları ziyaret kapsamında silikon vadisinde de incelemelerde bulunacaklarını kaydeden Yüksel, "Türkiye'de bilişimi konuşacak ve bilişim vadisi meselesini tartışacak yegane şehir Ankara'dır. Neden öyle, çünkü Türkiye'de bulunan 32 teknoparkın 6'sı Ankara'dadır. Bugün ifade ederim ki Türkiye Cumhuriyeti'nde Anadolu toprakları üzerinde ilk bilişim vadisini Ankara'da gerçekleştireceğiz. Elimizdeki bütün teknik raporlar ve bilimsel veriler bu işin Ankara'da yapılacağını gösteriyor" dedi.

Yüksel, yüzyıla damgasını vuran başlıklardan bir tanesinin bilişim olduğunu dile getirerek, açılışını yaptıkları teknokafenin Ankara'da yaygınlaştırılmasını ve örnek teşkil etmesini istedi.

Genç Bilişimciler Derneği Başkanı Kaan Aksay da teknokafenin Türkiye'de bir ilk olduğunu ve farklı kişilerin ve çalışmaların burada bir araya gelme imkanı bulacağını anlattı.

Açılışa, Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Asım Balcı da katıldı. Törene katılanlar daha sonra teknokafeyi gezdi.

Muhabir: Enes Kaplan

Yayıncı: Tolga Özgenç

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber