Türkiye'nin ilk yüz nakli yapılan Uğur Acar'ın bir hayali daha gerçek oldu

Türkiye'nin ilk yüz nakli yapılan Uğur Acar, şimdi de liseye başladı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Ekim 2012 22:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye'nin ilk yüz nakli yapılan Uğur Acar, en büyük hayallerinden birini daha gerçekleştirerek Açık Öğretim Lisesi'ne kaydoldu.

HEM OKUYACAK HEM ÇALIŞACAK

Türkiye'nin ilk yüz nakli olan kişisi, 20 yaşındaki Uğur Acar, yüz naklinden 255 gün sonra bir hayalini daha gerçekleştirdi. İlkokul mezunu olan Uğur Acar, yarım bıraktığı eğitimine Açık Öğretim Lisesi'nde devam edecek. Acar, bir yandan da ameliyatının gerçekleştirildiği Akdeniz Üniversitesi'nde çalışmaya devam edecek.

İNTİHAR EDEN TEKTİL İŞÇİSİNİN YÜZÜNÜ TAŞIYOR

Henüz 40 günlükken beşikteki battaniyenin tutuşması sonucu yüzü yanan Uğur Acar'a, Akdeniz Üniversitesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan ve ekibi tarafından ilk kez gerçekleştirilen yüz nakli ameliyatı yapılmıştı. Acar'a, 37 yaşında iken Uşak'ta tren çarpması sonucunda hayatını kaybeden Ahmet Kaya'nın yüzü nakledilmişti. İntihar girişiminde bulunan, 6 çocuk babası, tekstil işçisi Ahmet Kaya, ağır yaralanmıştı. Bu yüzden Uğur Acar, halen Ahmet Kaya'nın, tren çarpmasından izler barındıran yüzünü taşıyor.

Ameliyatın üzerinden bir süre geçtikten sonra Uğur Acar'ın yeni yüzünde mimikleri belirginleşmiş, sıcak- soğuk ve his algısı kazanmış ve tıraş olmuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber