CHP'li Kart: Komiser yardımcılığı sınavlarında sorular servis edildi

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 03 Ekim 2012 12:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, KPSS, TUS ve yargıçlık sınavlarının ardından komiser yardımcılığı sınavlarında da soruların servis edildiğini iddia etti.

Atilla Kart düzenlediği basın toplantısında, 'kamu personeli alımlarına yönelik sınavlarda organize şekilde nüfuz suistimalleri' yapıldığı iddialarını dile getirdi.

"Türkiye'de artık kamu yönetiminde yetkin ve uzman olmayan yapılanma nedeniyle, parti ve cemaat memuru yapılanması egemen durumdadır" diyen Kart, "ÖSYM, KPSS,TUS, Yargıçlık sınavlarıyla, Emniyet odaklı Komiser Yardımcılığı sınavlarında nüfuz suistimallerinin ötesinde sorular belli gruplara servis edilmektedir. Adalet Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, ÖSYM odaklı çeteleşme anlayışının ağırlıklı olarak Emniyet bünyesinde yoğunlaştığını görüyoruz" dedi.

"Çeteleşme ve illegal yapılanma; kin, husumet, intikam, rövanş, tehdit ve gözdağı anlayışıyla çalışıyor" diyen Kart, bu yapılanmanın kendisini de kişisel olarak hedef haline getirdiğini öne sürdü. Kart, şunları söyledi: "TRT'den bir program teklifi geldi. Canlı olmak kaydıyla kabul ettim. Ancak yarım saat sonra telefonla aradılar ve 'programa çıkmanıza izin vermiyorlar' dediler. Birilerinin gözünde çiziği yemişsiniz. Birilerinin kontrolündesiniz. Bu yapı, yurt dışı istihbarat dinamikleriyle işbirliği içine girdiği zaman Türkiye'nin ulusal çıkarlarını ve toplumsal barışını tehdit eden boyutlara ulaşıyor. Türkiye bu süreci yaşıyor. Bu nedenle bu yapıyı sorgulamaya, teşhir etmeye sorumlu ve faillerini ortaya çıkarmaya çalışıyoruz."

Komiser Yardımcılığı sınavında, sınavı kazanan 500 kişiden 223'ünün soyadlarının aynı olduğuna, daha önce ilk kez sınava girenler başarısızken son sınavlarda ilk kez girenlerin başarılı olduklarına ve sınavı kazananların sınav öncesinde 10 gün rapor aldıklarına dikkat çeken Kart, "2011 yılında yapılan sınavda 19 sorunun yanlış olduğu Mahkemece belirlenmiştir. Nasıl bir tesadüfse, sınavı kazananların tamamı yanlış sorularda aynı doğru cevabı işaretlemiştir. Bu durum başlı başına sorgulanması gereken bir haldir. Ayrıca organize yapıyı da doğrulamaktadır" dedi.

Haksız şekilde sınavı kazananların 'taraf' psikolojisiyle ve 'hükümetin telkin ettiği ideoloji doğrultusunda' hareket ettiklerini öne süren Kart, "Bu yolla sınavı kazananlar kaçınılmaz içinde önyargı ile hareket ediyor, kendilerini Hükümetin temsilcisi zannediyorlar. Gösteri yapanlar, demokratik talepte bulunanlar, onların gözünde öteki ya da düşman. Tüm bu sürecin devamında ise polis, savcı, yargıç hukuksuzluğun bir parçası haline geliyor" diye konuştu.

Emniyet Genel Müdürlüğü sorumluluğundaki sınavlarda yapılan usulsüzlük ve servislerin, ÖSYM bünyesindeki sınavları katlar nitelikte olduğunu savunan Kart, Elmadağ Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürlüğünde düzenlenecek olan Komiser Yardımcılığı sınavının hukuken sakat ve şaibeli olduğunu, 25 Mart 2012 tarihli sınav ve devam eden kursun iptal edilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Başbakan Erdoğan'ın AK Parti Kongresinde yeni Anayasa ile ilgili yaptığı değerlendirmeyi de eleştiren Kart, "Başbakan kendi mantığı, demokrasi anlayışı ve kültürü içinde emir ve talimat verdi. 'Yıl sonuna kadar bitirin yoksa gereğini yaparım' dedi. Bizler o Komisyonda TBMM adına, oybirliğiyle görev yapıyoruz. Daha önce AKP'nin yeni Anayasa konusunda samimi, dürüst olmadığını söyledik. Başbakan'ın sözleri de bunu ispatlar nitelikte. Onların izin verdiği kadar çalışacak değiliz. Katkı sunmaya devam edeceğiz. Zaten Komisyonda yaptığımız protokolde, yıl sonuna kadar bitirmeyi hedeflediğimiz yer alıyor. Sakat demokrasi anlayışına sahip Başbakan, kendini protokolün bile üstünde görüyor" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber