Günay, Bodrum'da eğitim ve kültür merkezi açılışına katıldı

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nin, Bodrum'un Ortakent Yahşi beldesindeki Şükran-Rauf Nasuhoğlu Araştırma Eğitim ve Kültür Merkezi binasının açılış törenine katıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Ekim 2012 20:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bakan Günay, açılış töreninde makasın azizliğine uğradı. Günay'ın bütün çabasına rağmen makasın kurdeleyi kesmemesi renkli görüntülere sahne oldu. Açılışın ardından binayı gezen Günay, daha sonra sergilenen müzik gösterisini izledi. Günay, yaptığı konuşmada sunları ifade etti:

"Muğla'ya her vesiyle geliyorum ama bugünkü duymuş olduğum heyecanı hiçbir zaman duymadım. Bugün gerçekten Cumhuriyet'in o ilk yıllarının eğitime verdiği önem ve o yıllarda yetişen insanların bilim ve vatan sevgisinden çok somut örneklerinden bir tanesinin yaşam öyküsünü izledik. Rauf Hoca ve onun kuşağından bugün aramızda olmayan ama varlıkları bize bütün Cumhuriyet tarihi boyunca ve bütün Türkiye'nin varlığı boyunca ışık olacak hocalarımızı minnetle ve rahmetle bu vesileyle anmak istiyorum, nur içinde yatsınlar, ruhları şad olsun. Şükran Hocam, güzel bir şeyden söz etti, paylaştıkça güzel şeyler çoğalır, paylaşmak bir erdemdir. Ne yazık ki bu maddi dünyada bu erdem gittikçe az bulunur bir hale gelmeye başladı."

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nin, Bodrum'un Ortakent Yahşi beldesindeki Şükran-Rauf Nasuhoğlu Araştırma Eğitim ve Kültür Merkezi binasının yapımında büyük katkıları olan Şükran Nasuhoğlu'na teşekkur etti.

Düzenlenen açılış programını Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Muğla Valisi Fatih Şahin, Bodrum Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar ve belediye başkanları katıldı. Tören, verilen plaketlerin ardından son buldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber