Tütün depoları açık ceza evi olacak

Muğla'nın Yatağan ilçesi Bencik beldesinde, TEKEL tarafından on bir yıl önce yapılan ve sadece bir yıl kullanıldıktan sonra atıl olarak boşta kalan tütün depolarının açık ceza evi olması için çalışmalara başlandı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Ekim 2012 19:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Muğla'nın Yatağan ilçesine bağlı Bencik Beldesi'nde on bir yıl önce TEKEL tarafından 4 bin Metrekaresi kapalı olmak üzere 25 bin Metrekare araziye kurulan tütün depolarının açık ceza evi olması için çalışmalara başlanıldığı öğrenildi. Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebi üzerine Adalet Bakanlığı'ndan yetkililer gelerek Bencik Beldesi'ne gelerek incelemelerde bulundukları öğrenildi. Beldeye açık ceza evi yapılası konusunda açıklama yapan Bencik Belediye Başkanı Salih Haney, ?Bu projenin hayata geçmesi durumunda Bencik Beldesi'nin ekonomik ve sosyal yapısı değişecektir. Bizler belediye olarak bu konuda her türlü desteği vermeye hazırız. TEKEL Tütün Depoları'nın hak sahibi olan genel müdürlüğün burayı Adalet Bakanlığı'na ücretsiz olarak tahsis edeceğini öğrendik. Birkaç ay içersinde de süreç tamamlanacak ve cezaevi hizmete girecek. Bizde belediye olarak cezaevi lojmanları için arazi tahsisi yapmayı taahhüt ediyoruz. Beldemize açık ceza evi yapılması durumunda ekonomik ve sosyal yapımız değişir ve nüfusumuz ikiye katlanır? dedi.

Yatağan Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven'de adliye ve diğer ilgili kurumlarla yaptıkları çalışmaların devam ettiğini belirterek, ?Temennimiz bu açık cezaevinin bir an önce Bencik Beldesi'ne kazandırılması? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber