Otistik çocuklara Güzelbahçe'de okul, 900 kişiye istihdam

Güzelbahçe Belediye Meclisi, örnek bir karara imza attı ve Yelki'deki eski belediye binasını otistik çocukların eğitimi için Anadolu Otizm Vakfı'na tahsis etti.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Ekim 2012 08:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Vakıf Yönetim Kurulu Başkanı Burhan Özfatura, "Güzelbahçe Belediye Meclisi'nin aldığı bu karar, inşallah diğer belediyelere örnek olur" dedi.

Vakıf Mütevelli Heyeti arasında Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, İzmir Valisi Cahit Kıraç, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Burhan Özfatura gibi iş, siyaset ve bilim dünyasının isimlerin olduğu Anadolu Otizm Vakfı'nın otistik çocukların eğitimi amacıyla başlattığı çalışmaya Güzelbahçe Belediyesi'nden tam destek geldi. Vakfın, Yelki Mahallesi'nde eski belediye binasında otistik çocuklar için okul talebi Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce tarafından olumlu karşılandı ve binanın vakfa tahsisi belediye meclis gündemine getirildi. Vakıf Yönetim Kurulu Başkanı ve eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Burhan Özfatura'nın da izlediği belediye meclisi toplantısında başkanlıktan gelen tahsis önergesi komisyonlara havale edilmeden yıldırım hızıyla CHP ve AK Parti'li üyelerin oylarıyla kabul edildi. Ancak eski Yelki Belediye Başkanı Mehmet Soyoğlu oylamaya katılmadı.

900 KİŞİYE İSTİHDAM OLANAĞI

Meclis üyelerine teşekkür eden Burhan Özfatura, Türkiye'de 500 bin, İzmir'de ise 5 bin otistikli çocuk bulunduğuna dikkat çekerek, "Devletimiz ne yazık ki bu konuda çok ilgisiz, bilgisiz, duyarsız ve beceriksiz. Güzelbahçe'de 5 Kasım'da eğitime açacağımız bu okulda ilk etapta 40 çocuğumuz eğitim görecek. Biz bu arada iki yıl içinde Ege-Koop'un vakfımıza bağışladığı Güzelbahçe Kahramandere'deki 5 bin metrekareye yakın alanda otistik çocuklara yönelik eğitimde Türkiye'nin en büyük kampüsünü inşa edeceğiz. Burada 600 öğrenciyi eğitmeyi planlıyoruz. Her çocuğa 1.5 eğitici düşüyor. Yani 900 eğiticiden en az 500-600'ünü Güzelbahçe'de ikamet eden vatandaşlardan seçeceğiz. Bu da ilçeye önemli bir istihdam demektir. Güzelbahçe Belediye Meclisi'nin aldığı bu karar inşallah diğer belediyelere örnek olur" diye konuştu.

Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce ise, ilçenin eğitim vizyonuna yönelik çalışmalara devam ettiklerini ve bölgede halkın ihtiyacına yanıt verecek kaliteli özel eğitim kurumlarının sayısının artacağını söyledi. İnce, "Belediye meclisimizin aldığı bu karar, otistik çocukları olan ailelere ve Güzelbahçemize hayırlı olsun" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber