Cımbızlı, gizli kameralı ATM dolandırıcısı yakalandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Ekim 2012 14:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

9 ayrı ilde uzaktan kumandalı gizli kamera, cımbız ve tırnak makası kullanarak kurduğu düzeneklerle ATM'lerden yüklü miktarda soygun yapan zanlı, Kayseri'de polis tarafından yakalandı.

Kayseri polisi, Kayseri-Malatya karayolunun 20. kilometresinde bulunan kontrol noktasında şüpheli bulduğu bir otomobile ''dur'' ihtarında bulundu.

Süleyman Y'nin (40) kullandığı 48 PH 185 plakalı otomobil ''dur'' ihtarına uymayarak kaçmaya başladı. Süleyman Y. kovalamaca esnasında otomobilini Saraybosna Mahallesi'nde terk etti, daha sonra park halindeki 34 LBP 02 plakalı otomobili çalarak kaçtı. Süleyman Y, polis ekiplerinin takibi ile kısa sürede yakalandı.

Polis, Süleyman Y'nin terk ettiği otomobilde yaptığı aramada, ATM'lerden soygun yapmak için özel olarak hazırlanmış 3 adet uzaktan kumandalı gizli kamera düzeneği, çok sayıda kart okuyucu, cımbız, tırnak makası, USB kabloları, çift taraflı bant ve dizüstü bilgisayar ele geçirdi.

Süleyman Y'nin emniyette yapılan sorgusunda, kurduğu düzenekle 9 ayrı ilde ATM'lerden yüklü miktarda para çektiğini itiraf ettiği öğrenildi.

Zanlı, Kayseri'de ifadesinin ardından sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Muhabir: Sercan Küçükşahin / İsmail İçer

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber