Üniversitelilerin harç kuyruğu çilesi...

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Eylül 2005 18:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kars Kafkas Üniversitesi'nde ders kayıtlarını yapabilmek için yatırmaları gereken üniversite harç parası sebebiyle bir haftadır sabahın erken saatlerinde banka önünde uzun kuyruklar oluşturan üniversite öğrencileri, bu işlemi sadece tek bankanın yapmasına tepki gösterdi.

Kafkas Üniversitesi'ne ders kayıtlarını yaptırmak için gelen yaklaşık 4 bin civarında öğrenci, 1 haftadır harçların yatırıldığı Vakıflar Bankası önünde uzun kuyruklar oluşturuyor. Kayıtların son günü olması dolayısıyla bankaya akın eden öğrenciler bir yandan saatlerce sıranın kendilerine gelmesini beklerken, bir yandan da iş yoğunluğu nedeniyle bankada işlemlerinin tamamlanması için sıraya giriyor. Son gün nedeniyle kayıt yaptırmak için öğrenci akınına uğrayan bankada çalışan görevliler de akla karayı seçiyorlar.

Tek bankanın harçları almasına karşı çıkan öğrenciler bu sistemin yanlış olduğunu söyleyerek, "Güya bilgisayar çağında yaşıyoruz. Sadece tek banka alıyormuş. Bunun birkaç bankaya dağıtılıp öğrencilerin işlerinin daha da kolaylaştırılması gerekmez mi? Aynı zamanda burada saatlerdir kuyrukta bekliyoruz ve işin garip tarafı gidip okulda da bir bu kadar sırada bekleyeceğiz. Diğer üniversitelerdeki arkadaşlarımız gibi internet ortamında ders kayıtlarını yapabiliriz. Bu konuda rektörümüzden ve yetkililerden yardım istiyoruz. Bugün ders kayıtlarının son günü ve tek banka alıyor. Bazı arkadaşlarımız belki de kayıtlarını yaptıramayacaklar. İster istemez zamlı harç ödeyecekler. 3-4 bin öğrencinin harç parasını sadece bir banka alamaz ve alması da imkansız. Buna hem banka yetkilileri dayanamaz, hem de bizler dayanamayız" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber