Öğretmenin hukuk zaferi pahalıya patladı

Haber Giriş : 21 Eylül 2005 07:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

?Kardeş Okullar Programı'na destek vermesi için 20.12.2004 tarihinde Ankara'ya davet edilen İzmir 60. Yıl Anadolu Lisesi İngilizce Öğretmeni Yasemin Görgeç, toplantıda olacağı günleri yazılı ve sözlü olarak okul yönetimine bildirdi. İddiaya göre, Ankara'daki toplantıya katılan Görgeç, gece Başkent Öğretmen Evi'nde konakladı. Salı sabahı otobüsle İzmir'e dönen öğretmen, okul yönetimine bildirdiği şekliyle çarşamba günü görevine başladı. Salı günü okula gelmeyen Yasemin Görgeç'in mazeret bildirmediğini öne süren okul idaresi, öğretmen hakkında tutanak hazırlayarak bir günlük maaş kesme cezası verdi. 800 milyon lira maaş alan ve bir günlük tutarı 28 milyon lira olan ücretin kesildiğini gören Görgeç, olayı içine sindiremeyince yargıya başvurdu. Görgeç'in avukatı Senih Özay, müvekkiline verilen bir günlük maaş kesme cezasının durdurulması için Bölge İdare Mahkemesi'ne başvurdu.

Uçan halıyla mı dönseydi?

Yasemin Görgeç'in okula gelmeyeceği günleri yazılı ve sözlü olarak idareye bildirdiğini belirten Avukat Senih Özay, ?Müvekkilim toplantıdan sonra salı sabahı otobüse binerek çarşamba günü görevinin başına geçmiştir. Otobüsle yola çıkan bir kişi doğal olarak akşam saatlerine doğru İzmir'e gelmiştir. Bu kişinin aynı gün görevinin başında olması mümkün değildir. Müvekkilim görevinin başında olması için o gün uçan halıya mı İzmir'e dönecekti? Okul yönetimi, hukuka aykırı bir karar ile maaşı kesmiştir? dedi.

Dokuz ay süren dava sonunda İzmir 3. İdare Mahkemesi, 15 Eylül tarihinde görülen duruşmada, öğretmen Yasemin Görgeç'i haklı buldu. 28 milyon lirayı tahsil edebilmek için 450 milyon lira mahkeme masrafı ödeyen Görgeç, ?Ben hakkımı aradım? dedi.

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber