Bozdağ: Nefret suçunu TCK'ya koymak için çalışma başlattık

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Ekim 2012 18:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, nefret suçlarının özel bir suç tanımı olarak Türk Ceza Kanunu'na (TCK) konulması için çalışma başlatıldığını söyledi.

Bekir Bozdağ, Yıldız Sarayı'nda katıldığı 'Osmanlı Belgelerinde Umman' konulu panelde konuştu. Bozdağ, ayrımcılık, İslamafobya ve ırkçılık gibi nefret suçları olarak tanımlanan suçların TCK'da yer alması için çalışma başlattıklarını belirtti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın partinin çizgileri olarak sık sık dile getirdiği ırk, dinsel ve bölgesel milliyetçiliği reddettiklerini hatırlatan Bozdağ, bunun yerine kucaklamayı esas alan bir anlayışı hayat felsefesi yaptıklarını ifade etti.

Bu nedenle ayrımcılık, İslamafobya, ırkçılık gibi kamuoyunda nefret suçları olarak adlandırılan konularda yeniden çalışma yapma kararı aldıklarını aktaran Bozdağ, "Nefret suçlarını özel bir suç tanımı olarak Türk Ceza Kanunu içersine koymak için çalışmaları başlattık. Sayın Başbakanımız bu konuda görevlendirme yaptı ve çalışmalar devam ediyor. Çalışmalar bittiği zaman biz Türkiye olarak bu konuda özel bir suç tanımı yaparak ve suç ceza kanunu içersinde yer vererek yanlış yapanları, toplumun birlik ve beraberliğine kast eden yapılarla ilgili mücadele konusunda başka bir tedbiri almış olacağız." dedi.

Bir yandan gazetelerde 'aman nefret suçu olsun' şeklinde platformlar oluşturulduğunu belirten Bozdağ, "Aradan zaman geçiyor biz nefret suçlarını artık Türk hukukuna taşıyacağız, olanların cezalarını arttıracağız dediğimizde 'aman yapmayın' diye başka bir yapı ortaya çıkıyor. Onun için biz fikirlerin ifadesinin önüne engel getirmiyoruz. Fikirleri söylemeyi suç saymıyoruz." diye konuştu.

İnsanların değer verdikleri şeylere küfür ve hakaret etmenin fikir olduğunu düşünmediklerini kaydeden Bozdağ, küfür özgürlüğünün olamayacağını söyledi. Bozdağ, "Çünkü birine küfür etme özgürlüğü verdiğinizde karşınızdakine mukabele etme özgürlüğü doğar. Böylelikle karşılıklı küfürlerin olduğu bir yerde doğru bir şeyleri hayata geçirme imkanı olmaz. O yüzden biz fikir özgürlüğüne sonuna kadar evet ama insanların şahsiyetlerine, inançlarına, değerlerine küfür etme özgürlüğüne karşıyız. Bunun suç olduğunu düşünüyoruz. Zaten Türk Ceza Kanununda karşılığı var. Bununla ilgili bir çalışmayı da özel bir tanım yapabilir miyiz diye düşünüyoruz." şeklinde konuştu.

Bu konuyu uluslararası toplumun da gündemine taşıma adına adımlar atılacağını ifade eden Bozdağ, "Uluslararası toplum bu noktada bir uluslararası sözleşme ortaya koyarak nefret suçları konusunda ortak bir tavır geliştirebilir mi? Ortak bir çalışma yapabilir mi? Bu konuda da adım atacağız. Bu konular sadece Türkiye'nin tavrıyla sonlandırılabilecek konular değildir. Uluslararası toplumun ortak tavır koymasında büyük fayda vardır." ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber