Bursa Mehter Takımı gönülleri fethetti

Bursa'nın tarihi değerlerinin üniversite öğrencilerine tanıtılması hedefiyle ?Kültürünü Koru, Mirasını Koru' temasıyla gerçekleştirilen proje kapsamında konser veren Bursa Mehter Takımı, vatandaşların gönüllerini fethetti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Ekim 2012 23:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bursa Mehter Takımı, Orhangazi Parkı'nda gerçekleştirilen konserde en sevilen marşlarını bu kez Bursa'nın köklü tarihi mirasının tanıtımı amacıyla seslendirdi. Vatandaşlar, büyük ilgiyle dinledikleri marşların ardından Bursa Mehter Takımı'nı alkışlarıyla ödüllendirdi. Yeşil Bursam Derneği Başkanı Muharrem Karabulut, projeyle ilgili olarak vatandaşları bilgilendirdi. Karabulut, Yeşil Bursam Derneği tarafından Büyükşehir Belediyesi ana sponsorluğunda, Bursa Valiliği, İl Genel Meclisi, Uludağ Üniversitesi ile Osmangazi, Yıldırım, İnegöl, Keles, Yenişehir, İznik ve Mustafa Kemalpaşa belediyelerinin katkılarıyla hayata geçirilen projenin; Avrupa Birliği Bakanlığı Ulusal Ajans tarafından onaylanıp uygulandığını söyledi.

Bursa'ya eğitim için gelen öğrencilere tüm yönleriyle ve lezzetleriyle Bursa'yı tanıtacaklarını anlatan Karabulut, bu sayede öğrencilerin Bursa'nın gönüllü kültür elçileri olacağına dikkati çekti. Karabulut'un tarihi mehter hakkında bilgiler verdiği konuşmasının ardından Bursa Mehter Takımı konserine devam etti

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber