Bursa İmam Hatip Lisesi 50 yaşında

Bursa İmam Hatip Lisesi'nin şehrin önemli markalarından biri olduğunu belirten Bursa Kent Konseyi Başkanı Semih Pala, 50. kuruluş yıl dönümünü kutlamaya hazırlanan okulun toplumun her kesimine anlatılması gerektiğini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Ekim 2012 09:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bursa İmam Hatip Lisesi'nin ilk mezunları, Kültürpark'ta düzenlenen programda bir araya geldi. Tertip edilen toplantıya, Bursa Kent Konseyi Başkanı Semih Pala, Yıldırım ilçesi Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Gencel, Bursa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Necmettin Şenocak, Bursa İmam Hatip Okulu Müdürü Abdullah Karaağaç ve çok sayıda mezun katıldı. 50. Yıl Kutlama Tertip Komitesi adına konuşan Muhsin Özyıldırım, 50. yıl çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Bursa Kent Konseyi Başkanı Semih Pala ise kendisinin Bursa İmam Hatip Okulu'nun ilk mezunlarından olduğunu ve aynı zamanda Bursa Erkek Lisesi'nden de mezun olarak inşaat mühendisi olduğunu söyledi. Pala, ?Yıllarca aynı sıralarda okuduğumuz arkadaşlarımızla bir arada olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Toplantının yapılmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum. İmam hatipli olmak, bu okullarla okumak ve mezun olmak bir ayrıcalıktır. Dönemimizde sistem bizi diğer okullarla eşit görmediği için Bursa Erkek Lisesi'ni de bitirdim ve inşaat mühendisi oldum. İmam hatip okulları mezunları hayatın her alanında görev yapabilen insanlardır. Başta din görevlisi olmak üzere eğitim ve iş hayatında da bulunarak başarılı oldular. İmam hatip mezunları aldıkları eğitimler sayesinde her ortamda farklarını ortaya koymuştur.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber