Kaman Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri, kendi halı sahasını yaptı

Kırşehir'in Kaman ilçesinde Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi örnek olacak bir çalışmaya imza attı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Ekim 2012 09:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Öğrenciler bir araya gelerek kendi halı sahalarını inşa etti.

Kaman Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, öğrencilerine meslek derslerinde öğrendiklerini uygulama imkanı sundu. Okul öğrencileri atölyelerde işlediği ürünleri halı sahaya bir bir dantel gibi işleyerek 3 ayda sahayı imal ettiler. Ayrıca halı saha inşaatı için Milli Eğitim Müdürlüğü'ne hiçbir maddi yük getirmeden bu işi çözmüş oldular

Konu hakkında bilgi veren Kaman Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Okul-Aile Birliği Başkan Vekili Bekir Altun yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Özellikle son yıllarda mesleki eğitime verilen önem sayesinde artık meslek liseleri eğitim sistemimiz içinde hak ettiği değeri bulmaya başladı. Bu bağlamda okulumuz her geçen gün büyümeye ve gelişmeye devam ediyor. Okul müdürümüzün önderliğinde son iki yıl içerisinde birçok başarılı çalışma yaparak okulumuzun eksiklerini tamamladık. Donatım açısından iyi bir duruma geldik. Geçen eğitim öğretim yılında okulumuza çok sayıda makine- araç ve gereç, bilgisayar vb. donatım malzemesi temin edildi, okulumuza yeni atölyeler kuruldu. Artan öğrenci sayımıza istinaden ihtiyaç duyduğumuz derslik sorununu Kaman Lisesinin 12 derslikli eski binasının okulumuza tahsisi ile çözdük. Allah'a şükürler olsun ki son olarak okulumuza çok güzel bir halı saha kazandırarak bu çalışmalarımızı taçlandırdık. Yapılan bu çalışmanın çok önemli olduğunu düşünüyorum."

Kaman Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Okul Müdürü Türker Korkut da "Sahamızın yapımıyla yakından ilgilenen, maddi ve manevi desteklerini bizden esirgemeyen başta Kaymakamımız Mustafa Çiftçi ve Belediye Başkanımız Erhan Talu'ya çok teşekkür ediyorum. Sahanın yapımında özveri ile çalışan öğretmen ve öğrencilerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Tüm Kaman halkını tesisimizde spor aktiviteleri yapmaya davet ediyoruz." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber