Etkileşimli Tahta kullanımı ile ilgili sorular

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 08 Ekim 2012 10:29, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü Fatih Projesi Grup Başkanlığınca İl Milli Eğitim Müdürlüklerine gönderilen tereddütte kalınan konular ile görüş ve öneriler aşağıda yer almaktadır.

Eğitimde Fatih Projesi kapsamındaki okul müdürlerimizden, Bilişim Teknolojileri İl Koordinatörlerimizden ve İl Milli Eğitim Müdürlüklerimizden:

1. Etkileşimli Tahta kurulumları gerçekleştirilmiş okullarımızda Muayene Kabul işlemleri gerçekleştirilmeden Etkileşimli Tahtaların kullanılmasında bir sakınca var mıdır?

2. Okullarımıza internet ve enerji altyapısı kurulacak mı yoksa bu ihtiyacı okul idareleri mi karşılayacaktır?

3. Okul binasının topraklamasında sorun varsa ne yapmalıyız?

gelen yoğun sorular arasında yer almaktadır.

C1. Vestel Firması ile yapılan görüşmeler sonunda Etkileşimli Tahta kurulumu gerçekleştirilmiş okullarımızda Muayene Kabul işlemlerinin tamamlanması beklenilmeden eğitim öğretimde kullanılabilir kararı alınmıştır. Dolayısı ile Okullarımız sınıflarındaki mevcut elektrik prizlerini bu amaçla kullanabilirler.

C2. Söz konusu cihazlar için yeni bir enerji, topraklama ve veri (data) altyapı hattı ve oluşturma çalışması tüm okullarımız için Eğitimde Fatih Projesi kapsamında yürütülmektedir. İhale süreci işlemektedir. Altyapı çalışması 210 günlük kurulum süreci sonrasında okullarımızda tamamlanmış olacaktır.

C3. Elektrik altyapısı ile ilgili şikâyetleri olan okullarımızda gerektiğinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile temasa geçerek teknik ölçümlerin yapılmasını sağlayarak, teknik elemanın görüşleri doğrultusunda çalışmalarınızı yürütebilirsiniz.

Bilgilerinizi ve gereğini arz ederim.

Oğuz TEMİZHAN

Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü Grup Başkanı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber